חמין מקרוני ועוף
אחרי כמה שבתות יפות של טיולים ופעילויות, השבת החורפית הזאת באה לנו די טוב, לא נשקר. הסיבה העיקרית היא תירוץ מושלם להכנת המנה הספציפית הזאת. אל תבינו לא נכון, יש לנו הרבה כבוד לחמין כהלכתו, אבל במקרה הזה מדובר בסיר שגם קל יותר להכין, וגל קליל יותר על הבטן.
חמוצים
זהו אחד השילובים האהובים עלינו לארוחת חמין, אבל קחו בחשבון שאידיאלי לאכול אותם אחרי 48 שעות. זה לא אומר שהם יהיו לא אכילים אם תכינו אותם גם רק יום לפני, תלוי בהעדפה אישית. כך או כך - תוספת קלאסית לחמין מכל סוג.
סלט ירוקים
יכול מאוד להיות שזאת המנה שתגזול מכם הכי הרבה זמן הכנה, אבל אתם חייבים לסמוך עלינו שההשקעה בניקוי, ייבוש והפרדת כל העלים תהיה שווה את זה (אגב, מוזמנים ליישם את אחד הטיפים היותר יעילים להפרדת עלים). לצד מנה שמנונית של חמין מקרוני אין באמת צורך בתוספת, והסלט הזה גם מרענן, גם עשיר בירוקים טריים, הרוטב פשוט וקליל, אבל השוס הרציני הוא תוספת האגוזים הקראנצ'יים. שילוב מנצח של פרשיות וקראנצ'יות - פינוק גדול.
>> למתכון: סלט עשבי תיבול ופיצוחים
עוגיות ריבה
לעולם לא יימאס לנו מהעוגיות הפשוטות של הילדות: סנדוויץ' פריך וחמאתי שבתוכו ריבה. רק שכאן אין חמאה, (וגם לא ביצים) מה שהופך את המתכון לפרווה ופותר את כל שומרי הכשרות מהמרות.
>> למתכון: עוגיות ריבה טבעוניות