קציצות עוף וקינואה
בקיץ אנחנו איכשהו פחות שמחים מרטבים בצלחת שלנו, ומעדיפים את האוכל כמה שיותר נקי ומינימליסטי. תודו שלתת ניגוב לצלחת עם חלה הרבה יותר מתבקש כשגשם מידפק על החלון. אנחנו כמובן לא נותנים להעדפה הזאת להוריד את הציפיות או הסטנדרטים שלנו מארוחת שבת, ויעידו על כך הקציצות האלה, האפויות, שעם השנים צברו להן עשרות אלפי לקוחות מרוצים, שחוזרים אליהן שוב ושוב.
תפוחי אדמה לימוניים
את תפוחי האדמה שלנו השבוע אנחנו משדרגים בטעמים חמצמצים, שמשפיעים בטובם גם עליהם וגם, על הדרך, על הקציצות מהפסקה הקודמת, שמקבלות מאוד יפה את העוקץ הלימוני. מתכון שמתחיל על האש וממשיך בתנור, ועם כל הלימון, שמן הזית והאורגנו הוא הכי מזרח תיכון שיש, בקטע הכי טוב שאפשר.
סלט עגבניות הורס
בחיים לא הכנו סלט עגבניות בכל כך הרבה שלבים, אבל מעולם גם לא הכנו כזה סלט עגבניות טעים. אחרי הביס הראשון מבינים שהעניין של לצלות חצי וחצי לא ולשמור את נוזלי הצלייה בצד - זה הכל כלום ושום דבר. בשביל כזה סלט, זאת באמת מעט טרחה. מתוך הספר של רון יוחננוב.
סלט קישואים ונענע
עוד סלט, כי קיץ וכי זה הכי כיף וכי באמת מדובר במשהו יחיד במינו. מרכיבי הסלט הם שלושה: קישואים, שום ושמן זית (בשביל להקפיץ את הקישואים קצת). מה שמיוחד בסלט הזה הוא הרוטב, שמכיל חרדל ונענע, וגם חמאת שקדים, שהופכת אותו למשהו שלא טעמתם כמוהו. מוזר לכם מדי? אחת הגולשות החליפה את חמאת השקדים בטחינה וסיפרה שיצא מעולה. טעים קר, טעים חם, טעים עם ארוחה חמה וגם חביתה וסלט (ואפילו סתם עם פרוסת לחם).
סינמון רולס עם אגוזים
נכון המראה של שבלולי קינמון שנאפו בתוך תבנית מאפינס ישר משרה איזה רוגע? לנו, לפחות, זה נותן הרגשה שמדובר במאפה קליל, שאין שום סיבה בעולם לא להכין לקינוח ארוחת השבת שלנו. זה שהוא פרווה ושיש בו גם פקאן - שאין בסינרול המקורי - זה בונוס טהור.
בתיאבון!