סלט
סלט יפהפה קודם כל, ויש בו הכל: רעננות, חמיצות, קראנצ'יות, שומניות של גבינת פטה (תחליטו אתם כמה אחוזי שומן) ואפילו קוביות בטטה מזוגגות. הרוטב בלי שום הפעם, שלא ישתלט וגם כי יש מספיק ממנו בדג ובפסטה, וביחד באמת שזה סלט וואו.
>> למתכון: סלט עלי מנגולד, בטטה ופטה
קציצות דגים
מוסר הוא אחד הדגים הכי טעימים לקציצות, בטח כשהן ברוטב אדום, עשיר וחריף בדיוק במידה הנכונה. לקציצות עצמן נכנסים גם פטרוזיליה, גם כוסברה, טיפה אגוז מוסקט טחון בשביל הטעם ורוטב עגבניות, פלפלים, זיתים ירוקים ותיבול עדין של שום, כמון, מלח ופלפל. טעים וחגיגי.
>> למתכון: קציצות מוסר ים, עגבניות וזיתים ברוטב אדום
חלת קופים
ובשביל הרוטב העשיר הזה, שדורש טבילה, בחרנו מתכון של קרן אגם שרק חיכינו לתירוץ שיגרום לנו להכין אותו - חלת לחם קופים. הרעיון הוא חלה נתלשת, כשכל אחד תולש לעצמו כדור או שניים (על מי אנחנו עובדים? לפחות חמישה) וטובל כמה שבא לו. מה שהופך אותה לטעימה במיוחד היא שכל כדור כזה עובר בתוך בריכת חמאה לפני שהם נערמים כולם אחד על גבי השני ויוצרים חלה גבוהה ויפהפייה שכולה חתיכות שזופות ואווריריות. גם ברוטב של הסלט הם ייטבלו יופי כמובן.
פסטה
זאת מנה שפסטה שתמיד בא לנו לאכול בכל עונה שהמעלות מתחילות לטפס כלפי מעלה, ולפי התחזית מצפה לנו סופ"ש חם. לא שחס וחלילה אנחנו לא מתלוננים או משהו. האם זאת למעשה הסיבה שהלכנו על ארוחה חלבית? אולי.
>> למתכון: ספגטי ברוטב קישואים ולימון
פאי לימון מפורק
זה לא ממש פאי מפורק, אבל זה כן פאי לימון ששובר קצת המסורת לפחות בכל מה שקשור לצורת ההגשה. הטעם עדיין מושלם, אבל העבודה כאן היא קצת יותר קלה, ותסלחו לנו - אבל אם אנחנו יכולים להפגיז עם קינוח מעולה ולחסוך לעצמנו קצת עבודה על בדרך - אנחנו שם.
>> למתכון: קינוח פאי לימון בכוסות אישיות