כמו ששמתם לב, אנחנו אוהבים מרקי עגבניות, ויש לנו סיבות טובות מאוד לכך! עגבנייה היא ירק מופלא, ומה לעשות שבזמן האחרון נקרו בדרכנו כמה מרקים אדומים שאי אפשר להישאר אדישים אליהם. במרק הזה, למשל, אפשר להוסיף ווסטרשייר ובלסמי לפי הטעם, וגם אפשר לשלוט בסמיכות בקלות – הכל תלוי בכם. כך או כך, הוא בטוח יהיה טעים.
לא משנה מתי ואיפה תגישו את המנה הזאת, הקציצות האלה יעופו לצלחות של כולם לפני שתספיקו להגיד "תירגעו עם הקציצות, יש עוד אוכל". כרישה ועוף עם קראנץ' עדין של פירורי לחם ותיבול מדויק ולא משתלט - ויש לכם להיט של ארוחות שבת (וחגים, וגם סתם צהריים. וערב).
כמה היא יפה, כמה היא תמירה וכמה היא חגיגית: מוסקה (כשרה, ברור שכשרה) מהטעימות שניסינו, שלא חסרים בה לא הגבינה ולא הבשמל. אם אתם רוצים לחסוך בזמן, אתם מוזמנים להכין אותה יום קודם ורק לחמם לפני ההגשה.
בתבשיל האורז היווני הזה מבשלים את האורז קצת כמו פסטה, ולאחר מכן מוסיפים תרד (אפשר להחליף במנגולד), פטרוזיליה, שמיר ואורגנו וממשיכים לבשל עד שהכל מתרכך והטעמים מתערבבים ונספגים טוב טוב. במתכון המקורי מגישים את המנה עם יוגורט, אבל אפשר לחלוטין לוותר עליו ולהסתפק בשמן זית, או להכין קצת טחינה בצד.
>> למתכון: אורז יווני ירוק עם תרד ועשבי תיבול
אתם יכולים כמובן להחסיר מהפלפל החריף, אבל אנחנו ממליצים לכם בחום (תרתי משמע) להשאיר אותו כמו ששף יוסי שטרית התכוון כשכתב את המתכון הזה, כי אם יש משהו שבא טוב עם ארוחה כזאת - זה סלט חצילים פיקנטי שמעקצץ טוב בפה.
אם השם הזה מצלצל לכם מוכר, יכול מאוד להיות שזה כי ראיתם את סוניה וענת מכינות את הקינוח הזה לא מזמן ב"MKR מטבח המנצח", או שאולי יש לכם או לחברים שלכם סבא וסבתא בולגריים שמכינים פישפישטיל (או טישפישטי) לכבוד ראש השנה. מדובר בעוגה עם אגוזים וסירופ סוכר ולימון שסוגרת בכיף גדול כל ארוחה.