קציצות עוף וירקות
קוראינו הקבועים בוודאי כבר מכירים את המדור "אמא של שבת", שבו מציעה לנו מדי סוף שבוע בשלנית העל יונית צוקרמן את המתכון שלה לארוחת שישי. אחרי שהכנו אי אלו מהמתכונים שפרסמה אצלנו, אנחנו יכולים לבשר בלב שלם - מדובר במאה אחוזי הצלחה.
אז את ליבה של הארוחה הכי חשובה של השבוע אנחנו מציעים לכם להקדיש הפעם לקציצות האלה, שהן במקור קציצות עוף אבל מי שזה לא מספיק חגיגי בשבילו לגמרי יכול להחליף את העוף הטחון שבהן בבשר טחון. אחרי טיגון קצר הקציצות עוד מתבשלות ברוטב אלוהי עם לבבות ארטישוק ועוד ירקות - ובשביל לספוג אותו (אסור לאבד אף טיפה!) אתם מוזמנים להכין את האורז שיונית מציעה באותו המתכון, או לעבור למתכון הבא שלנו.
קדרת ירקות וחומוס באריסה
בימות השבוע המנה הזו יכולה לתפקד כיופי של ארוחה צמחונית בפני עצמה. בשבתות אנחנו מציעים להכין אותה כתוספת, אבל וואו, איזו תוספת. מדובר בחציל, פלפלים, דלורית וגרגירי חומוס, שנצלים ביחד בתנור יחד עם שתי כפות אריסה, שעושה פה את רוב העבודה. לצד אלה מגישים קוסקוס או בורגול, שיעזור גם עם הקציצות, או לחלופין את האורז מהמתכון הקודם.
למתכון: קדרת ירקות וחומוס באריסה
סלט שומר ורוקט
הפעם גייסנו את אהרוני לפינת הרענון של הארוחה, והוא כרגיל סיפק את הסחורה על הצד הטוב ביותר. בשביל הסלט הנהדר הזה תצטרכו פקעות שומר, צרור עלי רוקט, אנדיב (מר לכם מדי? אז לא חייבים), בזיליקום ורימון, ועל כל אלה מנצח רוטב ויניגרט פשוט אך מושלם.
עוגת שיש אגוזים
אנחנו מתקשים להחליט אם העוגה הזו באה לנו טוב יותר עם קפה או עם תה, אבל בגדול אפשר לומר במידה רבה של ביטחון שמתי ואיך שלא יגישו לכם אותה - תהיו אסירי תודה. עוגת וניל רכה וטעימה שבאמצעה שכבת אגוזים וקינמון שנותנת שפיץ בטעם וגם במרקם, יותר מזה אנחנו לא צריכים. כמובן שיש גרסת פרווה.