קציצות דג
החורף עוד הצליח איכשהו להתגנב לפסח השנה, אבל אם לשפוט לפי החום של הימים האחרונים, זה הטיימינג המושלם לקציצות הדגים של חיים כהן: דג לבן לבחירתכם (לוקוס, מוסר או אינטיאס), הרבה עשבי תיבול, פלפל חריף ומלא מלא שום! מי אנחנו שנתנגד למתכון של חיים כהן לדגים בשישי?
לחם פרנה
כזה רוטב, כמו של הקציצות מלמעלה, חייב לחם שיספוג אותו. ולא סתם לחם, אלא פרנה ביתית. את הבצק הזה פשוט מאוד להכין והוא אפילו לא דורש הרבה עבודה, שתי התפחות לא ארוכות מדי ושיזוף בסיר גריל חשמלי. אין לכם כזה בבית? אין שום בעיה בכלל, משתמשים בגריל של התנור!
פסטת ירוקים
לא, ממש לא מדובר בפסטת פסטו, אלא במנה של פסטה פוזילי חמה עם אספרגוס חלוט מצד אחד ועלי בייבי טריים ורעננים מצד שני. רוצים להתפנק? תוסיפו קצת פרמזן (או כל גבינה אחרת). מהיר להכנה, טעים לזלילה.
>> למתכון: פסטה עם אספרגוס ועלים ירוקים
פטריות מוקפצות
עוד מנה פשוטה ביותר להכנה, שתוסיף מרקם בשרני וטעמים עזים וטובים לארוחה. אנחנו ממליצים לערבב פטריות שמפיניון ופטריות פורטובלו יחד בשביל להוציא את המקסימום ממנה, אבל מה שיש לכם בבית יעבוד.
עוגת שוקולד
יש סדקים יותר יפים מהסדקים של עוגת שוקולד ביתית פשוטה וטעימה? תתכוננו לאמץ את המתכון הזה: עוגת שוקולד שמכינים בקערה אחת גדולה, היא יוצאת עסיסית ונימוחה ויש לה פוטנציאל להפוך לעוגת יום הולדת לילדים וגם למבוגרים.