לביבות תפוחי אדמה
אולי זה שקשה לנו שולחן שבת בלי איזושהי מנה שכוללת תפוחי אדמה ואולי זאת החולשה ל"מאכלי טעם של פעם", אבל השבוע, למרות שמזג האוויר הכי רחוק מחנוכה שיכול להיות, בא לנו להתפנק עם אחד המאכלים שהכי עושים תחושה של בית אחרי כניסת שבת: לביבות. ואם כבר - אז הקלאסיקה - לביבות תפוחי אדמה מטוגנות. עזבו אותנו מאפייה, כולנו יודעים שלביבות הכי טעימות בטיגון.
>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה מטוגנות
קיצ'רי
הקיצ'רי הזה, שהחזיר לא מעט בשלנים ואכלנים שהכינו אותו לילדות, מסוגל אגב לשמש לגמרי גם כארוחה שלמה אם רוצים. אפשר גם להוסיף לו להגשה מגוון תוספות, זאת באמת מנה שהיא חגיגה; היא כל כך טובה, שפחות מעניין אותנו אם מקורה בעיראק או בהודו, העיקר שתגיע אלינו לשולחן.
סלט סלק
הטיפ אולי הכי חשוב בהקשר של הסלט הזה שממש עדיף שלא להתעצל ולהשתמש בסלק בוואקום, אלא לאפות אותו! הטעם הרבה יותר עשיר ככה. וחוץ ממנו יש במתכון הזה עוד כמה נקודות חשובות שמומלץ לקחת בחשבון. תכינו פעם אחת ותראו איך אתם חוזרים אל המתכון הזה עוד פעם.
מוסקה
מתכון של עז תלם זה אף פעם לא סתם מתכון, וזה נכון מאוד גם במקרה של מוסקה כשרה. תראו, רוטב בשמל טוב זה באמת יופי של דבר, ומי שלא מקפיד לאכול כשר בטח מכין איתו באופן קבוע מוסקה ולזניה. אבל המוסקה הזאת של עז תלם היא כשרה, ככה שאין בה רוטב בשמל. אבל אתם יודעים מה? היא מספיק טובה גם בלעדיו, תראו אותה: חסונה וגבוהה, עם תוספת כיפית וחכמה של פירורי לחם.
עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס
יש עוגות בחושות שנכנסות לפנתיאון; שהן לא תלויות בפרי שאולי יש עכשיו ואולי אין, לא תלויות במזג אוויר ולא במצברוח. זאת עוגה כזאת: קוקוס ושוקולד צ'יפס. רק להרתיח קומקום לקפה.
>> למתכון: עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס