מהפוכה

אחד ממתכוני הדגל של עומר מילר קיבל יופי של שדרוג והפך למהפוכה - מאפה חגיגי של שכבות אורז ובשר (לרוב כבש, אבל לא תמיד). הבישול הארוך עם התיבול מבטיח סיר טעים בטירוף, עוף ופתיתים נימוחים ואפילו אם רגע ההיפוך הדרמטי טיפה יתפקשש לכם - עדיין תהיה מנה לתפארת.

למתכון: מהפוכה עוף ופתיתים בראס אל חנות

מהפוכה עוף ופתיתים בראס אל חנות (צילום: שניר (סופגי) גואטה, איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול | שירנקה ועומר מילר)
מהפוכה עוף ופתיתים בראס אל חנות | צילום: שניר (סופגי) גואטה, איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול | שירנקה ועומר מילר

סלט ביצים

בלי מיונז. סלט ביצים בלי מיונז בכלל, ותאמינו לנו, הוא אפילו לא חסר פה בכלל. בזכות נוכחות יפה של עשבי תיבול (פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק) הסלט מקבל טוויסט הרבה יותר קיצי וים תיכוני והוא גם קליל יותר. חוץ מהם מוסיפים גם קצת מיץ לימון שתמיד תורם רעננות וטריות ואם לא מחשיבים את שמן הזית והתבלינים היבשים (מלח, פלפל וכמון) מדובר בסלט פשוט וטעים של חמישה מרכיבים וזהו.

למתכון: סלט ביצים ותפוחי אדמה בלי טיפת מיונז

סלט ביצים ותפוחי אדמה בלי טיפת מיונז (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
סלט ביצים ותפוחי אדמה בלי טיפת מיונז | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

תירס

לא, לא נמאס לנו מהלהיט התורן של לפני 2 קיצים. נכון שגם קלח תירס עם מעט מלח יכול גם לעשות את העבודה - אבל זה הרבה יותר כיף ככה. אם אתם שומרי כשרות - אפשר פשוט להשמיט את הפרמזן, זה עדיין יהיה פצצה.

למתכון: צלעות תירס

צלעות תירס - תקריב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
הורסות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רוגלך

כל כך מעט צריך בשביל הרוגלך הזה, שזה כמעט לא נעים. תשכחו מהטררם של רוגלך מסורתי ותתמכרו לגרסה של בצק הפילו. זה יהיה פריך בטירוף. בשביל להפוך את זה לפרווה - ממירים את החמאה המומסת בספריי שמן או מרגרינה בטעם חמאה. 

למתכון: רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו

רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו - צילום (צילום: נופר צור, mako אוכל)
שווים גם אחת כזו | צילום: נופר צור, mako אוכל