פלפלים ממולאים
זה לא עוד מתכון לפלפלים ממולאים, זה ה-מתכון לפלפלים ממולאים, שפונה לכל סוגי הבשלנים: אלה שמארחים לשבת בפעם הראשונה ורק עכשיו למדו שפלפלים בכלל באים בצבעים, וגם בשלנים מנוסים שמחפשים את המתכון האחד להתביית עליו. אלה וגם אלה כבר בחרו במתכון המפורט הזה, של אורלי פלאי המעולה, ואנחנו מבטיחים לכם שמספיק שתנסו אותו פעם אחת ותישבו בקסמו גם אתם. בקיצור, זאת העיקרית שלנו, ותכף תראו איפה הרוטב הנחמד הזה הולך להיספג.
המתכון הכי טוב לפלפלים ממולאים
כופתאות עם בצל מטוגן
בצקניות היא מילה מתוקה להפליא, שמוקדשת למאכל מתוק באותה המידה, ולא במובן הסוכרי. אז הכופתאות האלה הן בעצם סוג של בצקניות, שעשויות מקוואקר, ביצים ותבלינים (קצת כמו קניידלך רק בלי העניין של המצות). את הכופתאות מבשלים, ממש כמו קניידלך, במים מתובלים או מרק, ומגישים עם המון בצל מטוגן. תקשיבו, זה ממכר הדבר הזה. חובה לנסות, לפחות פעם בחיים.
כרוב ברוטב עגבניות
חיפשנו עוד מנה עם רוטב עגבניות, כי הוא הולם את הכופתאות כל כך יפה, והחלטנו על הכרוב הזה, שהוא מה שחושבים עליו כשמדמיינים מנה ביתית. אנחנו רואים בעיני רוחנו את השלב שבו הכל מתערבב לנו בצלחת - המילוי של הפלפלים, הכופתאות, הבצל המטוגן, הכרוב האדום - ונעשים ממש, אבל ממש רעבים.
בקלאווה
כבר הרבה מאוד זמן אנחנו מחפשים תחליף לא חלבי לבקלאווה (למה שבקלאווה תהיה חלבית? רק בגלל החמאה בין דפי הפילו, נכון שזה מתסכל? היא הרי לגמרי לא חלבית באופי שלה), והנה קיבלנו לא תחליף אלא מקור חדש: בקלאווה בלי חמאה, שהיא גם קלה לאללה להכנה. אם אתם יודעים מה טוב לכם, לא תיתנו לחורף לתפוס אתכם בלי מתכון טוב לבקלאווה שאפשר לנשנש ליד התה אחרי ארוחת שבת.
שבת שלום :)