סינייה בשר וחצילים
רק מנה אחת חמה יש בארוחה הזאת, כי בתוך עמנו אנחנו חיים וברור לנו שבתוך כל ההמולה של חגי תשרי לאף אחד אין יותר מדי כוח להשקיע בארוחת שבת רגילה. אבל רגע, זה חס וחלילה לא אומר שאנחנו מוותרים על אוכל מעולה בערב הכי נעים ומשפחתי בשבוע, מה פתאום. לראיה מנת הסינייה הזאת - שהיא ה-מנה שלנו בארוחה הזאת - עם החציל הקלוי, הבשר הטחון (שלא צריך לטגן מראש!), התיבול העשיר והטחינה. מנה מופלאה ומהירה להכנה, שמחזיקה בכיף ארוחה על הכתפיים.
שימו לב, זמן הצלייה המומלץ של המנה הוא 10 דקות. אם נראה לכם שהבשר צריך עוד זמן האריכו את הצלייה, אבל לא יותר מדי כדי לא לייבש את הבשר.
לחמניות בייגלה ירושלמי
את הטחינה שנשארה מהמתכון הקודם אנחנו ממליצים להגיש בקערה, והלחמניות האלה יעזרו לוודא שגם הקערה הזו תישאר ריקה לחלוטין. מתכון שמבוסס על חלת הבייגלה הירושלמי הידועה והמעולה של קרן אגם, אבל הפעם בגרסת הלחמניות האישיות. כמה טוב הן משתלבות עם הסינייה? הכי טוב שיש, אם לא מעבר לזה.
עוגת שיש קוקוס וריבה
מסיימים בעוגה בחושה קלה וטעימה של קרן אגם, שבמקום השילוב הרגיל של וניל ושוקולד הולכת על טעמים של קוקוס וריבה אדומה, שמשתלבים באופן מוצלח כמו המקור, ויש שיאמרו הרבה יותר. לגרסה פרווה ראו הערות בסוף המתכון.
שבת שלום!