עראייס דג
השבוע החלטנו להימנע ממנה בשרית, גם כי עוד מעט ייעשה קר ותבשילי הקדירה יחזרו לככב בארוחות שלנו, בעיקר בימי שישי, גם כי אחרי כל החגים האלה מגיע לנו ליהנות מארוחה שהיא קצת פחות "צלי ותפוחי אדמה" וגם כי וואללה, אנחנו פשוט מתים לחגוג עם קינוח חלבי מפנק. התוצאה: ארוחה שמבוססת על עראייס בורי, ולא בקר, ולצידו מנות קטנות ויפהפיות שרק התמונות שלהן גורמות לנו לחכות בקוצר רוח ששישי כבר יגיע.
סלט בורגול וכרובית
הראשון בסלטינו הוא מנה שמשלבת ירק (כרובית) ודגן (בורגול), עם חיזוק של פלפלים קלויים, גבינת פטה וכמה ירוקים. הרוטב הוא לימוני ועדין, וביחד מתקבלת מנה שהיא לא רק מופת של טעם טוב אלא גם סלט משביע ובריא.
סלט קיסר
סלט קלאסי משגע שאם לא היה חלבי כנראה היינו מצוותים אותו קבוע לארוחות השישי שלנו. אבל מכיוון שסלט קיסר הוא לא סלט קיסר בלי פרמזן - אנחנו שומרים אותו לזמנים של ארוחות חלביות, ואז מתענגים עליו כאילו אין מחר. למי שפחות מכיר, מדובר בחגיגה של חסות ואומאמי, שיכולה להיות מספקת לא פחות מסטייק טוב. נשבעים.
סלט עגבניות וחלומי
עוד סלט שאנחנו אוהבים בכל ליבנו, שאחד הסודות שלו הוא שילוב של עגבניות שרי טריות וצלויות, וסוד שני הוא תוספת של גבינת חלומי צרובה. 20 דקות של עבודה, ומרשים ברמות אחרות. רק מה, חייבים להכין אותו ממש רגע לפני ההגשה, כי חלומי שהתקררה היא לא משהו שאנחנו רוצים על שולחן השבת שלנו.
פאי שוקו גבינה
מהעוגות של קרן אגם שאנחנו חולמים עליהן בלילה (כן, יש כמה כאלה). הפעם לא מדובר בעוגת בזק או כזו שצריך רק לערבב בשבילה כמה מצרכים בקערה ולשלוח לתנור, יש כאן יותר השקעה מזה, וגם זמן צינון שיש לקחת בחשבון, אבל התוצאה היא קינוח מושלם לחובבי השוקולד וחובבי הגבינה כאחד.
בתיאבון!