שניצל וינאי
שניצל לארוחת שבת?? אז התשובה היא כן, שניצל לארוחת שבת, אבל לא סתם שניצל אלא שניצל כמו שאוכלים בווינה, מולדת השניצלים, שעשוי משייטל עגל במקום חזה עוף. האמינו לנו, המנה הזו ראויה בהחלט לפאר את שולחן השבת שלכם, ואם התמונה לא משכנעת אתכם אז הביס הראשון בטוח יעשה את זה. שימו לב, המתכון אינו כשר, אבל יכול להפוך לכשר בקלות: השמיטו את החמאה, וטגנו את השייטל בשמן צמחי בלבד.
עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה
קלאסיקה ישראלית, הפעם במתכון של בני סיידא. רצועות חזה עוף, שעועית ירוקה (אפשר מהקפאה), שום, רוטב סויה וקצת ג'ינג'ר ינפיקו לכם את אחת המנות הכי ישראליות שיש, שהיא בכלל אסייתית. חצי שעה ומוכן.
>> למתכון: עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה
>> עוד הצעות למתכונים לארוחות שבת
סלט תפוחי אדמה
אם גם אתם, כמונו, נשארתם עם טעם של מיונז אחרי ארוחת השבת ברוח אייטיז שארגנו לכם בשבוע שעבר - בטוח תדעו להעריך את סלט תפוחי האדמה הזה, שיש בו הרבה דברים אבל מיונז הוא לא אחד מהם. אז כן, מדובר במנה שונה לגמרי מסלט תפוחי האדמה הרוסי שאתם רגילים אליו, אבל אנחנו מבטיחים לכם שאם תנסו תגלו שהוא לא פחות מוצלח ממנו (ולטעמנו אפילו יותר). הבונוס: אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר, רק לא לשכוח להוציא לטמפרטורת החדר מבעוד מועד.
פרחי כרובית אפויים ברוטב אסייתי
עוד אחת מהכיוון האסייתי-לייט, למי שאוהבים כרובית אבל לא רוצים להגזים עם הטיגונים. את הכרובית הזו צולים בתנור, פרחים פרחים, ואחר כך משקים ברוטב של סויה, שמן שומשום, ג'ינג'ר ודבש.
>> למתכון: פרחי כרובית אפויים ברוטב אסייתי
פופקורן שוקולד
חשבנו על קינוח שיתאים לארוחה הזאת, ואז הבנו שבעצם, על מי אנחנו עובדים - הרי כולנו עומדים לעבור משולחן האוכל לספה שמול הטלוויזיה עדיין עם הביס האחרון בפה. ובזמן שנבחרות ארגנטינה וקרואטיה ישחקו לפנינו, נתפנק בפופקורן מיוחד של שבת: פופקורן מתוק עם שוקולד אמיתי, שיבטיח לנו משחק כיפי ושבת כיפית לא פחות.