חלה

לוקחים שני מתכונים מעולים - חלה מתוקה  של קרן אגם ובייגלה ירושלמי שלה - ויוצרים פחמימה גאונית וטעימה: חלת בייגלה ירושלמי. בוצעים חתיכה ועוד חתיכה, ולפני ששמים לב - אין יותר חלה. 

>> למתכון: חלת בייגלה ירושלמי מתוקה

קציצות

מתכון לקציצות מבני סיידא הוא תמיד הימור בטוח, ויש כאן גם לא מעט מקום לשינויים - אם זה סוג הבשר הטחון שמשתמשים בו (בקר , טלה) או רשימת הירקות של הרטטוי, שניתן להתייחס אליה כהמלצה בסיסית ולהשמיט/להוסיף ירקות לפי טעמכם האישי. 

>> למתכון: קציצות בשר על תבשיל רטטוי

קציצות טלה על תבשיל רטטוי וזיתים של בני סיידא (צילום: פיליפ מטראי, בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת)
קציצות טלה על תבשיל רטטוי וזיתים - בוקר צהריים ערב | צילום: פיליפ מטראי, בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת

סלט חצילים

אנחנו אוהבים את הסלט הזה קודם כל כי הוא טעים, אבל גם כי הוא לא מצריך טיגון או אש גלויה ואפילו אפשר להכין אותו יום מראש ולשמור במקרר, הוא מעולה גם קר. 

>> למתכון: סלט חצילים ברוטב עגבניות

סלט חצילים של balaboosta (צילום: באדיבות הבלוג balaboosta)
סלט חצילים של balaboosta | צילום: באדיבות הבלוג balaboosta

סלט תפוחי אדמה

השבוע החלטנו לגוון ולהמיר את תפוחי האדמה האפויים בסלט תפוחי אדמה. גם אותו, אגב, אפשר להכין יום קודם וזה רק יוסיף לו. אחרי לא מעט ניסיונות בתחום של סלטי תפוחי אדמה, אנחנו יכולים להרגיע כי מדובר בתמהיל המושלם: תפוחי אדמה, ביצים קשות, בצל סגול פרוס דק, מלפפון חמוץ ומעט שמיר ובצל ירוק (אפשר גם עירית). המלצה חמה: תכפילו כמויות, כי יש לו נטייה להסתיים מהר מאוד. 

>> למתכון: סלט תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לאכול

סלט תפוחי אדמה, גבישס (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
סלט תפוחי אדמה, גבישס | צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

סורבה מנגו חלומי

זהו, כבר יש יופי של מנגו בשוק ולנו יש תירוץ להכנת הקינוח החגיגי והקיצי הזה. כל ההכנה כולה לא תיקח לכם יותר מרבע שעה, ואחרי זה העבודה היא כבר של המקפיא, ויש גם תיעוד מצולם של כל שלבי ההכנה. אחרי כזאת ארוחה - זה בול הקינוח שאתם רוצים.

>> למתכון: מדריך לסורבה

סורבה מנגו - מעבירים לכליים אישיים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סורבה מנגו - מעבירים לכליים אישיים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל