סלמון בשום, נענע ודבש
נתח הסלמון הנחמד הזה משתכשך לו שעות במרינדה של לימון, הרבה שום, נענע ודבש, וכשהוא מגיע לצלייה בתנור הוא כבר עמוס בטעמים טובים. עוד 20 דקות בתנור יבשלו אותו ויעניקו לו את הקראסט המופתי שיהפוך אותו לכוכב של ארוחת השבת.
>> למתכון: סלמון בשום, נענע ודבש
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
מניפות תפוחי אדמה
כשחותכים את התפודים בצורה הזאת (עם שני צ'ופסטיקס זה קלי קלות) הם מיד הופכים למנה חגיגית וראויה, שאפילו בארוחות חג מייצגת את קטגוריית התוספות בכבוד גדול. מכיוון שאנחנו עם ארוחה נטולת בשר השבוע, יש לנו הזדמנות להגיש אותם עם רוטב יוגורט טעים במיוחד. אז קבלו אותם.
>> למתכון: מניפות תפוחי אדמה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול
סלט פתוש
סלט שמכינים ב-10 דקות וזוכרים אותו עוד ימים ושבועות אחר כך. עגבניות, מלפפונים, פלפל חריף וכל מיני עשבי תיבול, שמארחים בקערה שברים של פיתה קלויה עם שמן זית. במשך השבוע אנחנו מכינים אותו לפעמים כארוחת ערב, הפעם הוא יצטרך להסתפק בתפקיד של מנת צד.
עוגת הגבינה של "חברים"
זוכרים את עוגת הגבינה שגרמה לצ'נדלר לאבד את זה? זוכרים עד כמה רציתם לקחת כפית ולחפור איתה במסך? אם אתם זוכרים ואם אתם לא - מדובר באחת הסצנות היותר זכורות מסדרת המופת, ובעוגה שבאמת פשוט להכין וכיף גדול לזלול. בעיקר אחרי ארוחת שבת.