קפטה טורקית

קציצות טורקיות עסיסיות ושובבות ברוטב עגבניות טעים ופרוסות דקות של תפוחי אדמה - הכל בתבנית אחת. מינימום בלגן, הכנה פשוטה ותוך שעה וחצי יש מנה אליפות על השולחן וריח מדהים בכל הבית.

>> למתכון: קפטה טורקית

מרק כתום

רק דברים טובים יש במרק הזה: בטטה, גזר, ג'ינג'ר, כורכום, עדשים כתומות. הוא גם טעים, מחמם ומזין מאוד, וגם יעזור לכל מי שמתמודד עם צינון חורפי מעיק להרגיש טיפה יותר טוב, ואם אתם כמונו - אז לפחות מישהו אחד במשק הבית מתמודד כרגע עם גרון דואב או נזלת.

>> למתכון: מרק בטטה מנצח

מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וזרעי דלעת (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וזרעי דלעת | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

ירקות בתנור

בדרך כלל אם נכין צלי בשר או קציצות, התוספת המיידית שתעלה לנו בראש היא תפודים. אין כמו תפוחי אדמה בתנור הרי, התוספת במושלמת. אבל מה? במתכון של המנה העיקרית שלנו כבר יש פרוסות תפוחי אדמה בילט אין. לכן זאת הזדמנות מופלאה להכין ירקות בתנור ולסגור את פינת הסלט/ירק בדרך יפה וטעימה: חותכים לריבועים קטנים קולרבי, סלק, בטטה וארטישוק ירושלמי (יכולים כמובן להוסיף/להשמיט ירקות שורש אחרים שאוהבים), ומערבבים עם שמן זית, תימין, מלח ופלפל שחור.

>> למתכון: ירקות שורש אפויים בתנור

ירקות שורש אפויים בתנור (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ירקות שורש אפויים בתנור | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוגה

אנחנו כבר מזמן התאהבנו בשמן זית בקינוחים, ואחרי שתנסו - תבינו. אין כמו עוגת תפוזים אוורירית וקלה לשבת, קלאסיקה ישראלית טעימה ופשוטה. 

>> למתכון: עוגת תפוזים ושמן זית קלאסית