אנחנו אולי עוד לא טובעים בגשם והחורף עוד רחוק מלהיות בשיאו, אבל קשה לנו להישאר אדישים להתקררות הניכרת, ואם חמישי ושישי גשומים, זאת מבחינתנו סיבה מספיק טובה להכין חמין. הסוד של המתכון הספציפי הזה הוא בחירת המרכיבים – נתחים שהבישול הארוך מוציא מהם את הטעמים הכי מענגים וכמויות גדולות של שום ובצל, שהם הרי החיים עצמם. בהצלחה בקרב על תפוחי האדמה הנימוחים.
את החמוצים האלה, החמוצים של אינה, אנחנו מוכנים לאכול כמנת צד כמעט בכל ארוחה, אבל לצד חמין הם בגדר מצרך חובה. צלחת מהבילה של חמין זה לא ממש אוכל קליל, כך שאנחנו ממליצים לאזן את הרכות והנימוחות של החמין עם הפריכות והחרפרפות של החמוצים הנהדרים האלה. טיפ שלנו – השתמשו בקערה גדולה, הצטיידו בכפפות חד פעמיות ואל תפחדו ללוש את הירקות עם הנוזלים.
שוב, מנה של חמין עם קטניות, בשרים, ביצים ותפודים צריכה חיזוקים שיקלילו אותה. חוץ מהחמוצים, יש לנו גם מתכון בסיסי ופשוט ביותר לסלט ירקות ישראלי טרי שייתן זריקה של רעננות מתבקשת אחרי כל הכובד הכיפי הזה. לא צריכים מתכון בשביל סלט ירקות? עוד יותר טוב.
לסיום בחרנו קינוח שאפילו לא חייבים להרתיח בשבילו מים לתה או קפה, הוא מספיק כמו שהוא: אגוזים, תמרים, סילאן וקצת קקאו – ויש לכם פררו רושה בגרסה טבעונית ובריאה.
>> למתכון: כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה