מתכון של סמדי בומבה הוא כמעט תמיד מתכון שמספק סיר שכל המשפחה נהנית ממנו, וזה בדיוק המקרה של הסיר הזה: קציצות עוף מתובלות ברוטב עגבניות חרפרף.

>> למתכון קציצות עוף ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות (צילום: OlgaMiltsova, Istock)
קציצות בקר ברוטב עגבניות | צילום: OlgaMiltsova, Istock

לחם שום לנצח יהיה אחת  האהבות הגדולות שלנו, אז כמובן שתבנית לחמניות שומיות בתוספת חיזוק של עשבי תיבול היא תבנית שמרגשת אותנו, בטח ובטח כשהיא יושבת ליד סיר קציצות ברוטב. 

>> למתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום (צילום: Peredniankina, Shutterstock)
לחמניות שום | צילום: Peredniankina, Shutterstock

אם כבר סלט ניסואז, אחד הסלטים האלגנטיים והיפים שאפשר להניח על השולחן, אז שיהיה בדיוק כמו שצריך: ירקות רעננים וקשיחים, טונה איכותית משומרת בשמן זית, ביצה שבושלה במיוחד עבור הסלט והחלמון בה עוד לא התקשה לחלוטין, תפוחי אדמה רכים אבל לא מתפרקים ורוטב קלאסי של שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש וחרדל דיז'ון גרגירים. כמובן שבכל יום אחר הסלט הזה יכול להיות ארוחה שלמה.

>> למתכון הכי טוב לסלט ניסואז

ניסואז (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ניסואז | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

המתכון המקורי של קרן אגם הוא חלבי, אבל לכל מי שרוצה להמיר את העוגה לפרווה, יש פתרון:  אפשר להכין את הקראמבל עם מרגרינה בטעם חמאה או כמה כפות של שמן קנולה; בבלילת העוגה אפשר להמיר חמאה מומסת בעוד 3 כפות שמן קנולה ואת החלב בחלב סויה, מיץ תפוזים או שמנת צמחית.

>> למתכון: עוגת לימון ואוכמניות

עוגת לימון ואוכמניות שלמה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מי באה לאמא? | צילום: קרן אגם, mako אוכל

בתיאבון!

>> זמני כניסת השבת בערים שונות בארץ וברחבי העולם