מרק
היורה ירד, הערבים הפכו להיות הרבה הרבה יותר נעימים ואפילו נפרדנו מהמיזוג בלילות, אז ברור שכבר ניתן להכין מרקים לארוחות שישי. אין פתיח יותר מרגיע, נעים וביתי מאשר קערת מרק קטנה מעלה אדים. בתוך המרק יש כל טוב: עדשים ירוקות, כוסברה, סלרי, בצל, ומיד נספק גם מתכון לפוקצ'ה שכיף מאוד לטבול בפנים.
פוקצ'ה
מתכון לפוקצ'ה אוורירית ופשוטה שאפשר להכין באיזו צורה שאוהבים, תבחרו אתם. מוזמנים גם להוסיף לה תוספות שאוהבים או לוותר, הכל הולך.
קציצות עוף
לפני הרוטב הלימוני והמעולה שעוטף אותן ולפני המרקם של קציצות הפרגית הנפלאות האלה, הכוכב האמיתי של המנה הזאת הוא ארטישוק ירושלמי, אותה פקעת יפהפייה שנמצאת כעת בעונה וקורצת לנו מהמדפים בשוק. הארטישוק הירושלמי לעד יהווה את אחד מסממני הגעת סתיו, וטעמיו האדמתיים והאגוזיים מעשירים ומקפיצים כל מנה בכזאת קלות, ככה שבאמת אין סיכוי לשאריות כלשהן מהקציצות האלה, הן פשוט יהיו טובות מדי.
>> למתכון: קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, כורכום ולימון
קוסקוס
מאז אותו פרק במאסטר שף שבו קוסקוס מיקרו עקף בסיבוב קוסקוס מסורתי, המחשבה על קוסקוס מסרבת לצאת לנו מהראש. את הקוסקוס שילווה את הקציצות של המנה העיקרית אנחנו נשאיר לכם לבחור: יש את השיטה של רון יוחננוב לקוסקוס במעבד מזון (מתכון כאן), או השיטה המסורתית של סמדי בומבה (מתכון כאן) או הקוסקוס במיקרו של סיון (מתכון כאן).
עוגיות שקדים
מדובר במתכון טבעוני, אז אל תיבהלו מהשימוש באקווה פאבה, הטעם לא מורגש בכלל. וגם אפשר להמיר את האקווה פאבה בחלמון ביצה (2 כפות=חלמון). חוץ מזה, עוגיות נהדרות שחבל לפספס.
>>למתכון: עוגיות שקדים טבעוניות
_