פילאף אורז וירקות עם קציצות
אם היו מרשים לנו להגיש ארוחת שישי שהיא מנה אחת - זאת הייתה הארוחה. מתכון של בני סיידא שיש בו גם קציצות, גם אורז וגם ים של תוספות ירק: פלפלים, פטריות, חציל, זוקיני, וגם אפונה והמון עשבי תיבול. מבחינת התיבול אנחנו לגמרי בצד המזרחי של המפה, עם בהרט, ראס אל חנות, כורכום וכמון. העושר בהתגלמותו.
מתכון: פילאף אורז וירקות עם קציצות
לוביה עם שום ולימון
קיץ זה לוביה, ולא חובבי שעועית ירוקה כמונו ייתנו ליופי הזה לחלוף בלי לנצל אותו. הפעם אנחנו עם מתכון של השף של מסעדת השומר 1, למנה שהיא בדיוק מה שאנחנו אוהבים בארוחות השבת שלנו בקיץ: לוביה מוקפצת במחבת עם התערבות מינימלית של שום, לימון ותימין, ולסיום שקדים פרוסים קלויים, בשביל הקראנץ'.
סלט בייבי תרד
סלט שכולו חיים ושמחה מבית מסעדת לבן הירושלמית, עם עלי בייבי תרד, עגבניות שרי, נבטי חמנייה, בצל סגול, ענבים חצויים ואגוזי פקאן. כל אלה, יחד עם הרוטב שמבוסס על חומץ בלסמי ודבש, מקפיצים זה את זה ומשתלבים למנה סופר כיפית, שאפשר לראות את הוויטמינים זורמים ממנה ישר לתוככם.
מתכון: סלט בייבי תרד ועגבניות שרי
עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס
עוגה בחושה על בסיס שמן זה שילוב שאהוב על הרבה מאוד אופים, ולא רק בגלל שהוא לא חלבי אלא גם כי התוצאה יוצאת קלילה יותר מאשר עוגות על בסיס חמאה, ואחרי ארוחה משפחתית זה יכול להתאים הרבה יותר. הפעם אנחנו עם עוגת תפוחים לחה ונפלאה, שבנוסף לאופי התפוח-קינמוני שלה גם מתהדרת בפצפוצי שוקולד, כדי שכולם יהיו שמחים. מה נאמר, זה מצליח לה.
מתכון: עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס
שבת שלום!