דג
קלאסי לאכול בראש השנה (טוב, טיפה אחרי) דג. כאן עושים חיים קלים עם מרינדה בכיוון אסייתי - ג'ינג'ר, כוסברה, שמן שומשום, סויה, שום וצ'ילי - הדג נח בתוכה חצי שעה ואז מצריך רק צלייה קצרה מכל צד וזהו. טיפ חם: תכינו מראש יותר מהמרינדה ותגישו אותה לצד הדג.
צ'יפס
זה מתכון מעולה שקיבלנו מרות אופק מבלוג "שמח במטבח" והוא תמיד, אבל תמיד מתחסל ראשון מהשולחן. אה, גם מדי פעם האורחים מתווכחים איתנו שהוא טעים מדי בשביל לא להיות מטוגן.
למתכון: צ'יפס בתנור קריספי ומושלם
סלט יווני
אחד הדברים הכיפיים בארוחות שבת חלביות (חוץ מקינוח חלבי שאפשר להשתולל איתו) זה סלט עם גבינה. ואם כבר דג צלוי וצ'יפס, ברור ששידכנו לו סלט יווני, נו מה. אנחנו לא מוותרים על הבצל החי, אם יש לכם תוכניות לאחרי הארוחה ופחות מתאים לכם - מוזמנים להשמיט אותו.
עוגת יוגורט לימון
עוגה אוורירית שהמרקם שלה מזכיר יותר מהכל מרקם של סופלה עדין. היא טעימה גם אחרי קירור, ככה שאין שום בעיה להכין אותה מראש.