אורז פרסי של חיים כהן
מה החלק הכי טעים באורז פרסי? תפוחי האדמה, כמובן. ומה צריך בשביל להצליח להכין אורז פרסי כמו שצריך, עם השכבה המתפצפצת המושלמת הזאת? להיות פרסי, כמובן, או לחלופין לקבל מחיים כהן מדריך מפורט שילווה אתכם שלב שלב. אז דאגנו לכם לשני.
חורשט סבזי
השבוע אנחנו מתענגים על הקדרה הפרסית האולטימטיבית, שעשויה מבשר (צלי כתף, לא משהו מאתגר), שעועית אדומה וים וחצי של עשבי תיבול מכל הסוגים. הוסיפו לזה תיבול אלוהי של כורכום ולימון פרסי, פנקו במיץ מלימון טרי בשפע ובכמה שעות טובות של בישול ותקבלו את האורחת הרצויה ביותר שאפשר לדמיין לביקור של החורף באמצע האביב. רק אל תשכחו להשרות את השעועית יום קודם.
סלט עגבניות ובצל סגול
אכלתם חורשט סבזי עכשיו, ליוויתם אותו, כנדרש, באורז פלוס כמה פרוסות של תפודים, אנחנו לא באמת חושבים שיש לכם מקום בבטן למשהו מלבד סלט קטן, חצוף ומרענן של עגבניות ובצל. שמן זית, לימון, מלח-פלפל - גמרנו.
>> למתכון: סלט עגבניות ובצל סגול
מרציפן
ובאותה רוח קלילה: קינוח קטן, מתוק ומרוכז, שאוהבי השקדים יעופו ממנו ומי שאינו אוהב שקדים - טוב, מי שאינו אוהב שקדים, הגיע הזמן שיתחיל.