מרק קובה חמוסטה מקוצר
כל טיפת גשם שיורדת לנו על הפדחת היא מבחינתנו סימן שהגיע הזמן למרק קובה, הבעיה היא שכוח לגלגל קובות פחות יש לנו, ולמעשה כמעט שאין לנו בכלל. הפתרון הגאוני של רותם ליברזון מסדר אותנו פיקס: במתכון הזה לא מגלגלים קובות אחת אחת, אלא פשוט יוצרים קציצות מכל המרכיבים ומבשלים בתוך המרק. איזה מרק? מרק חמצמץ טעים בטירוף עם מנגולד וסלרי ולימון פרסי. גם אם לא תאמצו את כל הארוחה הזאת, את המרק הזה לא כדאי לפספס.
פרגיות במרינדה הכי טובה בעולם
שני מתכונים רצוף של רותם ליברזון! הפעם אלה הן פרגיות פשוטות, הכי פשוטות, אבל מתובלות באופן מושלם. הרי זה כל הסיפור בפרגית, וזה מה שיבדיל מנה נהדרת משעמומון אחד גדול. אז מה יש לנו כאן? רוטב סויה, מייפל, שום, ג'ינג'ר ולחובבים גם כף של רוטב סריראצ'ה. משרים כמה שעות וצולים במחבת, זהו.
מתכון: פרגיות במרינדה הכי טובה בעולם
מג'דרה ירקות
כשחושבים על זה, אין שום סיבה בעולם לעצור באורז ועדשים כשמכינים מג'דרה. וכאן אנחנו אומנם לא עוצרים. במג'דרה הזאת יש גם כרובית וגזרים, ותאמינו לנו שזה עושה לה רק טוב. כי חלבון מלא זה טוב ונהדר, אבל זה לא הכל בחיים!
מאפה קינמון חורפי
המאפה הזה פחות מתוק מעוגות השמרים הסטנדרטיות, ואנחנו אומרים את זה דווקא לטובתו. ביחד עם התה-נענע של אחרי האוכל הוא חותם את הארוחה על הצד הטוב, הטעים והנעים ביותר. כמו שמיכת פוך כשבחוץ משתוללת סופה.
שבת שלום!