חזה עוף במחבת עם שמן זית, לימון, חרדל ודבש
אנחנו אוהבים את המנה הזו משתי סיבות: הראשונה היא שמדובר במנה פשוטה ומהירת הכנה, שמשאירה לנו די זמן להשקיע במנות האחרות, וכשמכינים ארוחה גדולה זה בהחלט יתרון. הסיבה השנייה היא שבשביל הילדים עדיין מדובר בחזה עוף, כזה שהם מסכימים לאכול בשמחה, אבל מביני העניין שסביב השולחן (כלומר - המבוגרים) ידעו להעריך את שילוב הטעמים החגיגי יותר.
>>למתכון: חזה עוף במחבת עם שמן זית, לימון, חרדל ודבש
חצילים ממולאים טוניסאיים (מחמאר)
בעוד הילדים עדיין אוכלים את המנה הקודמת בתפריט (וגם את זו שאחריה, אנחנו מבטיחים לכם), אנחנו מתכננים לאכול השבוע את החצילים האלה, ממולאים בכל מה שטוב: בשר, תפוחי אדמה, ביצים קשות, אריסה והכי חשוב - בשר החציל עצמו, שהופך את המנה למעדן של ממש. בעצם מדובר במנת ממולאים חגיגית, עסיסית ומפוצצת טעמים.
>> למתכון: חצילים ממולאים טוניסאיים (מחמאר)
פוטטוס מושלמים
התוספת האולטימטיבית לכל עיקרית. מחקרים (שערכנו אנחנו בביתנו הפרטי) מצאו שלא משנה בכמה תפוחי אדמה תשתמשו או כמה סועדים יושבים סביב השולחן - המנה הזו תחוסל עד הפלח האחרון. הסוד של המתכון הזה הוא בבלילה המשובחת של רון יוחננוב, ואפשר לאפות או לטגן אותם, מה שבוחרים. אנחנו עושים פעם ככה ופעם ככה, תלוי במנות האחרות שיש לנו בארוחה. השבוע - נאפה, ללא ספק.
סלט טבולה פטנט
אנחנו כבר שומעים אתכם אומרים "מה טבולה עכשיו? כבד!", אבל חברים, זה לא סלט טבולה רגיל, ואין בו כלל בורגול או כל פחמימה אחרת. אנחנו מכינים השבוע את טבולה הכרובית של עז תלם: הכרובית המגוררת (במעבד מזון, בפומפיה או פשוט קצוצה בסכין) מחליפה פה את הבורגול, ועם הרבה ירוקים ומיץ לימון התוצאה מרעננת וכיפית עד מאוד. אפשר להוסיף תוספות שאוהבים כמו חמוציות או שקדים פרוסים - אבל ממש לא חייבים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
חלת שוקולד פרווה
השבוע חלת השבת שלנו תגיע בסוף, והיא בעצם שילוב מוצלח במיוחד של קרן אגם בין חלה לבין עוגת שמרים שוקולדית ועשירה. אם במקרה היא לא תחוסל על תום בערב שבת - נפתח איתה בשמחה גם את שבת בבוקר, עם הקפה הראשון. המלית במתכון המקורי אמנם מכילה חמאה, אבל אנחנו נחליף את המלית כולה בממרח שוקולד פרווה (וגם נחסוך כמה דקות עבודה על הדרך).
שבת שלום ובתיאבון