ירד גשם פעמיים לפחות השבוע, וזה סיבה טובה מספיק להתחיל עם התבשילים הכבדים יותר ולהתחיל להתכונן לעונת החמין. הסיר היפה הזה לא ידרוש מכם יותר מדי עבודה, הוא יתבשל לאט ויפיץ לכם ניחוחות נעימים ועשירים בכל הבית וכשיהיה מוכן תתחיל החגיגה.
בשביל התבשיל החמים והחורפי שאתם מכינים צריך גם תפודים, והפעם יש לנו דרך יפה במיוחד להגיש אותם: מניפות ורוטב מיונז. זה נראה אולי מסובך וסופר מושקע, אבל בוא תגלו סוד – זה מה זה לא, ואפילו יש בפנים שיטה מעולה לחיתוך.
>> למתכון: תפוחי אדמה ברוטב מיונז
כל מי שראה "MKR המטבח המנצח" שמע כבר את רותי ברודו אומרת לא פעם שאם אתם מגישים לאורחים שלכם בשר ותפוחי אדמה, חייב לבוא עם זה גם משהו ירוק. אם רותי אומרת היא יודעת, ולכן דאגנו לכם כאן לשעועית ירוקה ברוטב עגבניות פשוטה ומנצחת.
>> למתכון: שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
שמתם לב מה משותף לכל האוכל עד כאן? הוא חם ורך, כיאה למזג האוויר הנוכחי. אבל עם כל הכבוד, ויש הרבה כבוד לאוכל נימוח, אנחנו גם בעד קצת קראנץ' בארוחה. המשהו המרענן והטרי הזה הוא סלט גזר, קולרבי ושומרים עם עדשים, אבל לא סתם עדשים, עדשים מתפצפצות. הכל מגיע עם רוטב לימוני וזה בדיוק הטוויסט המרענן שארוחה כזו צריכה.
>> למתכון: סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות
איזה כיף שאפשר כבר להכין קנקני תה לסוף ארוחה. ועם עונת התה נזכרנו בבישקוטי הנהדרות של אביבה פיבקו. בעוגיות האלה שמים קצת קפה, לא מפוצצים אותן באגוזים ופירות יבשים והן מושלמות ליד כוס שתייה חמה בסוף הארוחה (וגם סתם באמצע היום).