עוף ואורז בסיר אחד
מתכונים שמציעים את המנה העיקרית והתוספת באותו סיר תמיד היו אהובים עלינו במיוחד, מהסיבה הכי בסיסית וקמאית שיש: למה ללכלך שני סירים אם אפשר ללכלך אחד? החשש היחיד שלנו מהמנות האלה הוא שהן לא ייצאו עשירות מספיק. במתכון הזה, של רות אוליבר, אין סכנה כזאת: תשאלו את הכמון, הכורכום, הקארי, הפפריקה והבירה הלבנה שלוקחות בו חלק.
כרובית בטחינה
המתכון הפשוט והנחמד הזה אולי לא ממציא את הגלגל, אבל הוא יכוון אתכם לעבר אחת התוספות הכי כיפיות שיש במסעדות, וגם בבית. טחינה שעשויה כהלכה, כרובית בשמן עמוק - שילוב שלא באמת אפשר לסרב לו.
סלט עגבניות ושעועית לבנה
לכוחו של השילוב בין שעועית לבנה (עדיפות לבובעס) לעגבניות נחשפנו רק בשנים האחרונות, ומאז אנחנו לא מפסיקים ליישם - לפעמים עם חומץ בלסמי, לפעמים עם שמן זית ולימון, לפעמים רק עם שמן ועגבניות סחוטות. במתכון הזה יש גם פיתה קלויה, שתספוג את המיצים הנהדרים של הסלט. אם אתם פוחדים שבגללה איש לא יטעם את הירקות שהכנתם בתנור - אתם מוזמנים לוותר עליה.
דבר אחד קטן שחשוב לשים לב אליו: בשביל המתכון הזה חייבים להשרות את השעועית יום קודם. המלצה שלנו: תשרו את כל החבילה, תבשלו את כל החבילה, וכך הסלט הזה יהיה בהישג ידכם בכל עת. חלקו את השעועית המבושלת למנות והקפיאו, ובפעם הבאה שתרצו להכין סלט עם שעועית מבושלת תצטרכו רק להפשיר את אחת המנות.
>> למתכון: סלט עגבניות ושעועית לבנה
ירקות שורש בתנור
אם נמאס לכם מתפוחי אדמה או מהבטטה בתנור שאתם מכינים כמו חיילים בכל סוף שבוע, יש לנו בדיוק את הגיוון בשבילכם. לוקחים ירקות שורש טובים - ארטישוק ירושלמי, קולרבי, סלק, וכן, אפשר גם בטטה - חותכים לקוביות קטנות ויפות וצולים עם שום, שמן זית וקצת תימין. זהירות, יש מצב שזה יהפוך למנה הקבועה הבאה שלכם.
עוגת גבינת שמנת והדרים
מספיק חם בשביל עוגת גבינה, מספיק חורף בשביל תפוזים - מה שאומר שמדובר בזמן המושלם להכין את העוגה הזאת, של ענבל לביא. פוחדים מעוגות גבינה? לא מהעוגה הזו: קערה וכף עץ - זה כל מה שתצטרכו בשבילה. שום מיקסר ושום עניינים.