חורשט סבזי
לפני הכל, אנחנו מודים: לא מדובר בגרסה הכי קלאסית, הכי אותנטית של חורשט סבזי, הכי בדיוק בדיוק כמו שהפרסים שביניכם אולי זוכרים מבית סבתא. מן התגובות למדנו שיש כמה פשעים רציניים מאוד נגד המסורת הפרסית במתכון הזה, של אבי ביטון, ובראשם השימוש ברסק עגבניות והעובדה שהלימונים הפרסיים לא מוכנסים כמו שהם לתבשיל אלא נטחנים קודם למעין אבקה. חריגה נוספת היא השימוש בסירופ רימונים. אנחנו החלטנו שלא לתת לזה למנוע מאיתנו להכין את המנה, ויכולים לדווח ממקור ראשון שמדובר בתבשיל קדירה מ-עו-לה, מושלם לשבתות חורפיות.
לדעתנו הוא גם מספיק דומה לחורשט סבזי בשביל להיקרא כך, אבל הקפדנים (או מי שהבישול הפרסי בדמו) בהחלט יכולים לשנות את השם ל"תבשיל בקר ועשבי תיבול", ושלום על ישראל.
את החורשט מגישים, כמובן, עם אורז לבן.
קישואים וכרובית לימוניים על מצע מחית עדשים כתומות
מדובר במנה קיצית לכאורה, אבל בעינינו היא הטובה ביותר להשלים את החורשט (או הדמוי חורשט) מהמנה העיקרית. ראשית, אנחנו מוצאים שהשיח של החמצמצות של הירקות כאן עם הלימון הפרסי שבחורשט הוא שיח מרתק; שנית, הבישול העמוק והארוך של הקדירה הפרסית ממש מבקש משהו קליל וטרי יותר לצידו. משהו כמו כרובית וקישואים שעברו אידוי קל, ואז צופו ברוטב שום-לימון מחייה. השקדים שקולים בתנור הם לא חובה גמורה, אבל הם אלה שנותנים למנה את הטאץ' של מסעדת הגורמה.
מתכון: פירה עדשים כתומות עם כרובית וקישואים חמצמצים
סלט עוף ומלפפונים חריף
מתכון של אהרוני, שמוסיף לארוחה קיק רענן (מלפפונים) וגם חריפות, שהיא נדרשת בארוחות כבדות שכאלה. את חזה העוף מבשלים במים ואז מפרקים לפרוסות ארוכות. אליהן מצטרפים מלפפונים פריכים ויפים, בצל ירוק, כוסברה ופלפל חריף, ועל הכל מנצח רוטב של ג'ינג'ר, רוטב סויה, לימון ושום אבל גם טחינה. סמכו על אהרוני, נו.
עוגת תפוזים וקוקוס
כולם להוטים אחרי עוגות תפוזים בימים אלה, ואנחנו לא יוצאים מהכלל. הפעם אנחנו מגוונים (בזכות קרן אגם) עם קוקוס ופצפוצי שוקולד, וזאת התוצאה.
שבת שלום!