mako
פרסומת

3 רעיונות למתכוני צהריים פשוטים

מתכון מצוין של בני סיידא לניצול שאריות האורז משישי, פאייה פטנט של אשף ארוחת הצהריים המתוקתקות רון יוחחנוב וסיר צהבהב של חזה עוף וסירות תפוחי אדמה. אלה 3 ההצעות שלנו לצהריים שיקלו ולו במעט על שביזות יום ראשון

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
פאייה ספרדית מהירה
פאייה מהירה של רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
הקישור הועתק

פאייה מהירה

מתכון נהדר מבית היוצר של רון יוחננוב לארוחה קלילה ולא מחייבת שתשאיר אתכם שבעים ומסופקים. תוך קצת פחות משעה תקבלו מנה של אורז מתובל עם ירקות, חזה עוף (אם מעדיפים פרגיות - אין שום מניעה להחליף) וצ'וריסוס - חתוכות לאיזה גודל שאתם רוצים.

חזה עוף ותפוחי אדמה

כמה שארוחת הצהריים הזאת מתאימה לנו ביום שכזה: חזה עוף חתוך לרצועות שנצרבות טוב טוב במחבת עם בצלים, פרוסות תפוחי אדמה שפורסים על המקום, בלי בישול מוקדם ובלי בלגן (אם אתם מרגישים עצלנים במיוחד, אפשר אפילו לוותר על קילוף התפודים ולהשאיר את הקליפה. עניין של העדפה), קצת תיבול של כורכום, חוויאג' וסילאן שמעניקים צבע יפהפה ובעיקר טעם מעולה. יותר מזה לא צריך כלום, ארוחת צהריים שלמה ומזינה והכל במחבת אחת וממש קצת כלים.

חזה עוף עם תפוחי אדמה
חזה עוף עם תפוחי אדמה | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

אורז מטוגן עם כדורי בשר

אפשר עם אורז טרי כמובן, אבל במתכון הזה הכי כיף להשתמש דווקא בשאריות אורז. כך או כך - את האורז מוסיפים לירקות מוקפצים עם כדורי בשר ומדובר בארוחת צהריים כיפית וטעימה.

אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר
צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן