פאייה מהירה

מתכון נהדר מבית היוצר של רון יוחננוב לארוחה קלילה ולא מחייבת שתשאיר אתכם שבעים ומסופקים. תוך קצת פחות משעה תקבלו מנה של אורז מתובל עם ירקות, חזה עוף (אם מעדיפים פרגיות - אין שום מניעה להחליף) וצ'וריסוס - חתוכות לאיזה גודל שאתם רוצים.

>> מתכון לפאייה ספרדית מהירה במחבת

חזה עוף ותפוחי אדמה

כמה שארוחת הצהריים הזאת מתאימה לנו ביום שכזה: חזה עוף חתוך לרצועות שנצרבות טוב טוב במחבת עם בצלים, פרוסות תפוחי אדמה שפורסים על המקום, בלי בישול מוקדם ובלי בלגן (אם אתם מרגישים עצלנים במיוחד, אפשר אפילו לוותר על קילוף התפודים ולהשאיר את הקליפה. עניין של העדפה), קצת תיבול של כורכום, חוויאג' וסילאן שמעניקים צבע יפהפה ובעיקר טעם מעולה. יותר מזה לא צריך כלום, ארוחת צהריים שלמה ומזינה והכל במחבת אחת וממש קצת כלים.

למתכון: חזה עוף עם תפוחי אדמה

חזה עוף עם תפוחי אדמה (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
חזה עוף עם תפוחי אדמה | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

אורז מטוגן עם כדורי בשר

אפשר עם אורז טרי כמובן, אבל במתכון הזה הכי כיף להשתמש דווקא בשאריות אורז. כך או כך - את האורז מוסיפים לירקות מוקפצים עם כדורי בשר ומדובר בארוחת צהריים כיפית וטעימה.

למתכון: אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר

אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר (צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן