עוף וקוסקוס
רון יוחננוב אלוף בז'אנר הארוחות-בסיר-אחד. כאן הוא מתקתק כרעיים עם קוסקוס (אינסטנט) עם קצת חמוציות ושקדים שמוכנים תוך שעה אחת. שימו לב שאפשר להכין את המרינדה מראש, העוף רק ירוויח מההשרייה.
>> למתכון: עוף וקוסקוס בתבנית אחת
![עוף וקוסקוס בתבנית אחת (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל) עוף וקוסקוס בתבנית אחת (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2020/08/30/ronyo_ofkuskus2_i.jpg)
עוף ופתיתים
העיקרון דומה מאוד, רק שבמקום קוסקוס - פתיתים, ובמקום כרעיים - שוקיים. התיבול שונה גם הוא, מבוסס פפריקה וכורכום שגם מעניקים צבע מגרה לכל המנה, והמנה מוכנה תוך שעה - תזמון נח לכל הדעות. סלט ירקות קטן בצד - ושיחקתם אותה.
מוקפץ ירקות
אטריות ביצים, פטריות, סלרי, בצלים, פלפלים צבעוניים קטנים, אפונה סינית ומעליהם תוספת טרייה של נבטים, בצל ירוק וקצת שומשום. מי שממש רוצה - יכול גם להוסיף ביצה טרופה לתוספת חלבון. מתכון מנצח של רות סירקיס שאנחנו חותמים עליו בכל יום.
>> למתכון: נודלס מוקפץ עם ירקות
![נודלס מוקפצים עם ירקות (צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור ) נודלס מוקפצים עם ירקות (צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור )](https://img.mako.co.il/2021/08/29/nudels_mukpatsho_im_yerakot_autoOrient_i.jpg)