אושפלאו
אוקיי, לא אושפלאו אשפלאו, כמו שאהרוני בטח מכין לאורחים שלו בחגים, עם בשר כבש ובלגנים, אבל בהחלט כן תבשיל של אורז ופרגיות עם הרבה גזר ושלל תבלינים טעימים (זרעי כוסברה, זרעי כמון וקינמון, ויש עוד), שיכול להאכיל משפחה לא קטנה ועוד יישאר למחר. מהמתכונים הוותיקים והמוצלחים.
אורז עם נקניקיות
עוד אורז אחד, והפעם למי שאין בכוחו או בזמנו להשקיע בתבשיל של ממש. כוס אורז פרסי, 6 נקניקיות (אפשר צמחוניות, אפשר יוקרתיות ואפשר סתם מהסופר. פעם במאה שנה מותר), ברוקולי ופלפל אדום - זה פחות או יותר מה שצריך בבית, וגם את זה אפשר לגוון במקרה שאין (ראו הערות בסוף המתכון). בזמן שהאורז והברוקולי מתבשלים מקפיצים קצת את הנקניקיות והפלפל, ואז מגיע האיחוד המרגש ואפשר לקרוא לכולם לשולחן.
פסטה עגבניות וריקוטה
כמה טעים יכול רוטב עגבניות להיות אם רק צולים את העגבניות בתנור? ממש, ממש ממש טעים, יותר מכל רוטב עגבניות שהכנתם לפסטה כנראה. השום הצלוי גם הוא לא מזיק, וגבינת הריקוטה מצידה מוסיפה קרמיות ששולחת אותנו באופן אישי לקחת עוד מנה, אפילו אם זה יעלה לנו בשנצ.
שבוע טוב ושקט.