זיטי אפוי

אל תיתנו לשם עם הניחוח האיטלקי להלחיץ אתכם - baked ziti היא בסך הכל פשטידה אפויה של פסטה עם גבינה ועגבניות, אם תרצו - לזניה חלבית בלי הווג'ראס. ההכנה היא סופר פשוטה, המתכון (של שי-לי ליפא) סופר מוצלח, ולפחות אצלנו - בכל פעם שאנחנו מגישים את התבנית הזו לשולחן כולם מרגישים ממש בני מזל.

מתכון לזיטי אפוי

אצבעות דג (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
אצבעות דג | צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

אצבעות דג בציפוי פריך

אפשר לטגן אותן ואפשר לאפות, והכי חשוב להגיש עם מטבל חמוץ-מתוק. ההצעה של רחלי קרוט: רוטב צ'ילי עם דבש, שמן זית ולימון. 

מתכון לאצבעות דג

תבשיל עוף עם בורגול, מנגולד ולימון כבוש (צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר)
תבשיל עוף עם בורגול, מנגולד ולימון כבוש | צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

תבשיל עוף עם בורגול ומנגולד

זאת הארוחה הכי "מסורתית" שלנו הפעם, והיא כולל חלקי עוף שמתבשלים עם בורגול ותוספות. מסוג הארוחות בסיר אחד שתמיד מקבלות מחמאות, אפילו מהילדים שאם רק היו יודעים שהדבר שהם אוכלים נקרא "בורגול" כנראה היו קמים מהשולחן בהפגנתיות. עוד מתכון מנצח של בני סיידא.

מתכון לתבשיל עוף עם בורגול ומנגולד

בתיאבון!