פסטה עם טונה בסיר אחד

מתכון מצוין לימים שבהם אין חשק לבלות במטבח, ולאחרונה יש לנו לא מעט כאלה. הטכניקה היא טכניקת הפסטה בסיר אחד - כלומר פסטה שמתבשלת עם כל מרכיבי הרוטב, בלי ללכלך עוד מחבת - אבל אנחנו כן מצפים מכם לתת לבצל טיגון טוב לפני שאתם מוסיפים את שאר המרכיבים (חס וחלילה לא בכלי אחר, הכל באותו סיר). אל חשש, הכל ביחד מסתכם בפחות מחצי שעה. כמו שאנחנו אוהבים.

פסטה עם טונה בסיר אחד

עוף, אורז מלא וירקות בסיר אחד (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
עוף, אורז מלא וירקות בסיר אחד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

עוף, אורז מלא וירקות

למה להכין את הסיר הזה? 1. כי יש בו הכל, ומרגע שהוא מתבשל על הכיריים אפשר להפסיק לדאוג מארוחת הצהריים; 2. כי הוא עשוי בהחלט להיות זה שיגרום לילדים שלכם להתאהב באורז מלא; 3. כי המתכון כל כך ברור, מובן ומפורט, שלא צפויה לכם שום התלבטות בהכנה. 4. טוב, ברור שזאת ארוחה טעימה בטירוף.

עוף, אורז מלא וירקות

רצועות טופו מוקפצות עם פלפלים ופטריות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
רצועות טופו מוקפצות עם פלפלים ופטריות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

רצועות טופו מוקפצות עם פלפלים ופטריות

את הטופו במתכון הזה רצוי להשרות במרינדה שעתיים לפחות, אבל כבר קיבלנו דיווחים מכאלה שלא טרחו לעשות את זה ועדיין שיבחו את המנה. מה עוד? ירקות, רטבים שכולם אוהבים כמו טריאקי ורוטב צ'ילי מתוק, קצת שמן שומשום וג'ינג'ר, כי אנחנו בכל זאת במחוזות המוקפץ פה, ומשהו כמו 20 דקות של עבודה. בסך הכל מדובר בחתיכת דיל משתלם. לא אוהבים פטריות? תרגישו חופשי להחליף אותן ברצועות דקות של גזר, נבטים או מה שאוהבים. 

רצועות טופו מוקפצות עם פלפלים ופטריות

בתיאבון!