פסטה מוקרמת בסיר אחד
בצל, שום, עגבניות, בזיליקום, פסטה, מים ותבלינים - כולם נכנסים לסיר ביחד, עושים את מה שעושים שם 14 דקות ויוצאים כישות נפלאה אחת, פחמימתית וטעימה בטירוף. עכשיו רק נשאר לפזר קצת גבינה ולחכות שתותך, כי בכל זאת יש לנו משבר יום ראשון להתגבר עליו.
סלט פנצנלה
נשארה חלה משבת? נהדר, נותר לכם רק לקצוץ כמה ירקות ואיזו גבינת פטה טובה, להכין רוטב של שמן זית, שום ובלסמי, לפתוח קופסה של זיתים ולהגיש את הכל יחד. את החלה (או הלחם) אפשר לקלות קודם, אבל גם אם תכניסו אותה כמו שהיא, ותיתנו לה לספוג את המיצים של הסלט, ההנאה תהיה עצומה. כמה פשוט ככה טוב.
קציצות בקר ברוטב
את המסורתית בארוחות הצהריים השארנו לסוף הפעם, אבל דעו לכם שגם הקציצות האלה הן לא סתם קציצות: הן גם מופחתות שומן וגם מדלגות על העניין של פירורי הלחם (כשלשים את התערובת היטב פשוט לא צריך אותם!), כך שאפשר ליהנות מהן בשקט ובלי רגשות אשמה, בעיקר אם מגישים עם קינואה כמו בתמונה. חוץ מזה יש בהן שלל תבלינים, שזה גם בריא וגם טעים, וקיק בדמות שלוק של חלב קוקוס ברוטב. לא רוצים קוקוס בקציצות שלכם? הכל טוב, לא חובה. תסתפקו בתפוחי האדמה והגזרים שמשתכשכים שם בשמחה.
בתיאבון!