המצרכים :לפשטידה (תבנית מרובעת בגודל 18*25 ס"מ ):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2 חותכים את הבצל לפרוסות דקות ואת הפטריות לרבעים. 3 במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים פנימה את הבצל והפטריות ומטגנים יחד כ-3-4 דקות עד שהבצל מתרכך מעט והפטריות מזהיבות. 4 מסירים מהאש ושמים בקערה. 5 מצננים את תערובת הבצל והפטריות במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר. 6 מוסיפים לקערה ביצים, קמח, אבקת אפייה, מלח, פלפל ואורגנו (או תימין) ומערבבים עד אחידות. 7 יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון. 8 אופים במשך 20-25 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת. 9 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים. • את פשטידת הפטריות הפרווה מומלץ להגיש חמה או בטמפרטורת החדר. • ניתן לשמור את הפשטידה עטופה היטב במקרר עד 3 ימים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |