1 הכנת הבצק: מערבבים יחד שמרים, 1 כוס מים, קמח וקורט מלח. לשים לבצק חלק וגמיש, עוטפים ביריעת פלסטיק ומחסינים במקרר 3 שעות. 2. טוחנים יחד בצל, שום ושומר ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים 2 כוסות מים, קורנית, ½ כפית מלח וכף סוכר. מבשלים מעל להבה בינונית במשך 25 דקות, עד שמרבית הנוזלים מתאדים. מצננים לטמפרטורת החדר 3. בזמן שתערובת השומר מתבשלת, שמים את בצלי הפנינה בסיר, ומוסיפים כוס מים, מעט מלח, כפית סוכר וחומץ. מבשלים מעל להבה בינונית נמוכה במשך 20 דקות, עד שהבצלים מתרככים והנוזלים מתאדים לגמרי. מצננים לטמפרטורת החדר. 4. הכנת הפשטידה: מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ). מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 20- 22 סנטימטר ומניחים בתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה. מורחים את תערובת השומר על עיגול הבצק ומשאירים מסביב שוליים נקיים ברוחב סנטימטר. מפזרים את בצלי הפנינה על הבצק ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהבצק חום זהוב ואפוי היטב.