מעקודההיום שבו הבנו שלא חייבים להיות מרוקאים אסלים בשביל להכין מעקודה היה נקודת ציון קולינרית בחיים שלנו. פשטידת תפוחי אדמה וביצים שמכינים במחבת - כמה פשוט, ככה מהמם
צילום: יעל קצב, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
לטיגון:
אופן ההכנה:1 מגררים את תפוחי האדמה והבצל בפומפייה וקוצצים את הפטרוזיליה. 2 מערבבים את כל המרכיבים בקערה בעזרת מזלג, עד לקבלת תערובת אחידה. 3 מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת בינונית (או סיר נון סטיק) עם שוליים גבוהים. 4 שופכים פנימה את הבלילה, מכסים במכסה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה. מבשלים כך 15-20 דקות. 5 הופכים את המעקודה: מניחים על המחבת צלחת שטוחה גדולה, והופכים אליה את המעקודה בזהירות. מחליקים את המעקודה מיד בחזרה לסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות. 6 הגשה: ממתינים שהמעקודה תתקרר ותתייצב ורק אז פורסים אותה. שלמה | צילום: יעל קצב, mako אוכליעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים ** המעקודה אפילו יותר טעימה למחרת הכנתה. ** מי שאוהב או רגיל מהבית לטעם של אבקת מרק יכול להוסיף חצי כף עם שאר החומרים. |