1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית מאפינס בחמאה ומקמחים קלות.
2 מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
3 מקציפים את החמאה הרכה ואת שני סוגי הסוכר במיקסר או במקציף חשמלי ידני כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4 מוסיפים את הביצים ומקציפים כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.
5 מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומקציפים מעט.
6 מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת מרית.
7 מערבבים את קוביות תפוח העץ עם כף קמח ומוסיפים לעיסה.
8 מוסיפים חמוציות מיובשות לעיסה ומערבבים.
9 יוצקים שתי כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית המאפינס, כך שיגיעו עד 2/3 גובה ולא יותר. אופים 25 דקות, או עד שקיסם הנננעץ במאפינס יוצא יבש או עם פירורים. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!