קינוחים אישיים עם תאנים ושמנתכל התאנים שגודשות את השווקים בימים אלו, קורצות לנו להכין מהן קינוחים קלילים. הסלסילות המתוקות האלו ממולאות בתאנים טריות וקרם, שאותו בכלל אפשר להחליף ביוגורט פחות משמין
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה קוואקר ושקדים. 2 בסיר קטן מחממים יחד חמאה, דבש, סוכר חום ותבלינים, תוך כדי ערבוב. כשהתערובת אחידה (אין צורך להרתיח), יוצקים אותה על הקוואקר ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים לעיסה להתקרר. 3 בתבנית שקעים (עדיף מסיליקון, לחילוץ קל אחר כך) ממלאים כל שקע בתערובת, עד כ-3/4 מגובהו. בעזרת האצבעות מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות ליצירת סלסילה. אפשר להרטיב מעט את האצבעות. מעבירים למקרר ל-20 דקות. 4 מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים את הסלסילות 12-15 דקות, עד שהשוליים העליונים מזהיבים. מוציאים ומקררים לחלוטין לפני שמשחררים את הסלסילות מהשקעים. 5 להכנת הקרם: מקציפים יחד את שני סוגי השמנת עם הסוכר והווניל לקרם יציב. 6 להגשה: ממלאים כל סלסילה בקרם, חותכים את התאנים לשישיות ומניחים 2-3 חלקים על הקרם ואת השאר לצד הסלסילה. מזלפים מעל התאנים מעט דבש. * אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט, ואפשר גם להשתמש ביוגורט סמיך במקום הקרם. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |