1 מפרקים כרובית לפרחים ומניחים בקערה מלאה מי ברז. מוסיפים חומץ ומניחים למשך חצי שעה. שוטפים ומסננים.
2 מבשלים כרובית בסיר גדול מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה, עד לרתיחה (כ-20 דקות). מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהכרובית רכה.
3 בינתיים מכינים רוטב יוגורט: מערבבים יוגורט, שמיר ושום ומתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
4 מסננים את הכרובית ומעבירים למעבד מזון. מרסקים עד לקבל מחית כמעט חלקה. מעבירים לקערה גדולה.
5 מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, גרעיני חמנייה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
6 מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים.
7 מוסיפים 1/2 כוס קוואקר ומערבבים. אם העיסה נוזלית או רכה מדי מוסיפים כף קוואקר. אם רוצים, טועמים שוב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
8 מחממים שמן קנולה בעומק 2-3 ס"מ במחבת רחבה על אש גבוהה.
9 נוטלים מן התערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במחבת החמה. מטגנים עד להשחמה נאה של שני הצדדים (אם הלביבות מתפרקות בטיגון מוסיפים 1-2 כפות קוואקר לתערובת). מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מייד, בלוויית רוטב יוגורט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!