המצרכים :לבסיס:
למלית:
לעיטור:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 להכנת הבסיס: לקערת המיקסר מנפים את הקמח ואבקת הסוכר. מוסיפים את השקדים הטחונים ואת המלח ובעזרת וו הגיטרה מערבלים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד להיווצרות תערובת במרקם פירורי. מוסיפים את חלמון הביצה ומערבלים שוב עד שהתערובת נאספת לגושי בצק גדולים. 2 מדביקים פיסות קטנות של הבצק על גבי תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ בצורה חופפת, עד לכיסוי מלא של כל תחתית ודופנות התבנית. משתדלים לעבוד במהירות ומבלי לעבד את הבצק יתר על המידה. מעבירים את התבנית עם הבצק למקפיא ל-30 דקות לפחות. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומקמחים מעט את הבצק. מניחים מעל נייר אפייה ומניחים בתוכו שעועית או קטנית אחרת, ומפזרים את הקטניות בשכבה אחידה על גבי הבסיס. אופים כ-15-20 דקות עד להתייצבות הבצק. מוציאים בזהירות את נייר האפייה והשעועית ואופים עוד 5-10 דקות ועד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים לחלוטין. 4 להכנת המלית: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. ממלאים את הבסיס שהתקרר במלית ומיישרים את פניה. 5 לעיטור: פורסים את פירות הקיץ לפרוסות דקות (ענבים ודובדבנים אפשר לחצות). על מנת שהפירות לא ישחירו ניתן להבריש אותן לאחר החיתוך במעט מיץ לימון סחוט טרי. מסדרים את הפירות על גבי הטארט ומברישים בנפאז' או ריבה מדוללים במעט מים. >> בפעם הקודמת הכנו פבלובות אישיות>> רץ ברשת: קערה מעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית |