המצרכים (8 מנות):למרנג:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 להכנת המרנג: מחממים תנור ל-150 מעלות. 2 בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלבונים למשך כ-2 דקות, עד לקבלת קצף רך מאוד אך יציב. תוך כדי הקצפה, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך מאוד, כ-3-4 דקות נוספות. 3 מוסיפים לקערה את הקורנפלור ואת החומץ וממשיכים להקציף, תחילה במהירות איטית ורק עד להטמעה מלאה. 4 משרטטים על גבי נייר אפייה עיגולים בקוטר 8 ס"מ והופכים את הנייר כך שהעיגולים ייראו מצידו השני. מניחים בתבנית אפייה. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם פייה חלקה ברוחב 1 ס"מ ומזלפים במרכז כל עיגול ובתנועה כלפי מעלה 1/2 כדור של מרנג חלק. 5 מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות, ואופים את המרנג למשך 40 דקות. בתום האפייה מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר בתוכו לחלוטין. 6 מכינים את המלית: לקערת המיקסר יוצקים את השמנת המתוקה והחלב. מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מעבירים לשק זילוף עם פיה משוננת. 7 לפני ההגשה מעבירים בזהירות (רצוי עם מרית רחבה) את עיגולי המרנג לצלחת הגשה ומזלפים מעל בתנועה ספירלית את הפודינג. מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף קטנה ומזלפים מעל פסים דקים של ריבת חלב. מגישים מיד.* ניתן להכין את המרנג יום קודם ולשמור אותו בקופסה אטומה. המרנג רך ושברירי ולכן מומלץ להשתמש במרית רחבה כדי להעביר אותו בזהירות לצלחת ההגשה.* המתכון מספיק ל-8-10 מנות אישיות. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו סלסילות פילו במילוי פודינג |