אין תמונה
פחזניות עם קרם וניל מושלם
פודינג אינסטנט וניל של עלית בעל מרקם חלק וטעם וניל איכותי. משמש להכנת עוגות, קינוחים, קרמים וציפוי עוגות. פשוט וקל להכנה! מעתה, ניתן להשיג את המוצר גם באריזת שקית 80 גרם.

המוצר עצמו זהה למוצר בקופסא רק ללא קרטון: אריזת השקית חוסכת את השימוש באריזה כפולה, שכן השקית איכותית ושומרת על הטריות, בכך, היא מבטלת את הצורך באריזה כפולה למוצר.

אריזות פודינג עלית (קופסא ושקית) במשקל 80 גרם נמכרות בכל נקודות המכירה (כשרות: פרווה, בד"ץ העדה החרדית).

פחזניות במילוי קרם וניל של הקונדיטורית אפרת ליבפרוינד

את הכנת הפחזניות אני מדגימה לכן פה צעד אחר צעד. את הקרם מכינים ב-2 דקות עם אינסטנט פודינג וניל ומקבלים קרם נפלא עם מרקם מצוין.

אין תמונה
פודינג וניל - באריזה חדשה
לפחזניות (כ-20 יחידות):
125 מ"ל מים (חצי כוס פחות כף)
125 מ"ל חלב (חצי כוס פחות כף)
1/4 כפית מלח
2 כפיות סוכר
100 גרם חמאה
150 גרם קמח (כוס אחת ועוד כף)
4-5 ביצים

למילוי:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס חלב
שקית אינסטנט פודינג וניל עלית

לקישוט:
מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-210 מעלות.

2. מרתיחים חלב, מים, מלח, סוכר וחמאה בסיר בינוני. לאחר הרתיחה מכבים את האש.

אין תמונה
מרתיחים חלב, מים, מלח, סוכר וחמאה בסיר בינוני

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדופנות הסיר ומתגבש סביב הכף כמעין כדור. מקררים את הבצק 5 דקות.

אין תמונה
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב

4. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת וממשיכים לערבל עד שהביצים נבלעות בתערובת. מומלץ להתחיל עם 4 ביצים ולבדוק אם צריך להוסיף את החמישית.

אין תמונה
מוסיפים את הביצים בהדרגה

5. כדי לדעת אם יש להוסיף עוד ביצה מחזיקים חתיכת בצק קטנה בין האגודל לאצבע ופותחים, הבצק צריך להיות אלסטי, להמשך ולא להיקרע מיד. במידה והבצק נקרע יש להוסיף עוד ביצה.

6. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק ומזלפים מעין ספירלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אין תמונה
מעבירים לשקית זילוף

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות. פחזניות בינוניות כ-10 דקות, וקטנות כ-5 דקות, מקפידים לא לפתוח את התנור בזמן האפייה (החום בתנור גורם להתאדות של המים בבצק, אדים אלו יוצרים את החלל (כיס) בפחזנייה. פתיחת התנור תגרום להחדרת אויר קר, מה שיקטין את כמות האדים והמאפה לא יתפח).

אין תמונה
מזלפים בספירלה

8. אם הפחזניות יוצאות קטנות וכבדות סימן שלא היו מספיק נוזלים (ביצים) בבצק, אם לעומת זאת הפחזניות יצאו שטוחות כנראה שהיו יותר מדי נוזלים (ביצים) במתכון.

9. שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנס פודינג, ומקציפים לקרם יציב וחלק.

10. מקררים את הפחזניות, חוצים אותן באמצע וממלאים בקרם.

11. לקישוט-מפזרים מעט אבקת סוכר. 

אין תמונה
לא לפתוח את התנור בזמן האפייה!

למתכונים נוספים עם פודינג, הכנסו:

עוגת גבינה

עוגת ביסקווטים

קינוח ברגע