עוגת שמרים קינמוןשושני שמרים הן קינוח שקשה לסרב לו, ובמקרה הזה גם לא צריך: עם ממתיק טבעי על בסיס סטיביה החיים פתאום הרבה יותר נקיים מאשמה
שרית נובק
| mako אוכל
| פורסם 14/05/20 06:40
צילום: שרית נובק, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית עגולה 24 ס"מ):
למילוי:
אופן ההכנה:1 הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים את תחליף הסוכר ומערבבים שוב. 2 מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. 3 מכסים ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לבלוג של שרית - מיס פטל עוגת שמרים קינמון עם טרוביה | צילום: שרית נובק, mako אוכל4 מחממים תנור ל-170 מעלות. 5 המילוי: מערבבים את תחליף הסוכר והקינמון. 6 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ. 7 מורחים את הבצק בחמאה ומפזרים את תערובת הקינמון. 8 מגלגלים לגליל הדוק, וחותכים לגלילים באורך 5 ס"מ. 9 מסדרים את הגלילים בתבנית ברווחים של כ-2 ס"מ זה מזה, מכסים בעדינות ומניחים להתפחה שנייה של כחצי שעה. 10 אופים כ-25-30 דקות. |