בואו נודה בזה: התקופה הארוכה שבה נאלצנו לשהות בבית לא ממש היטיבה עם הרגלי האכילה או הבריאות שלנו. הגישה הזמינה למקרר והייאוש המתמשך גרמו לרבים מאיתנו למצוא נחמה בדברי מתיקה, מאפים ושאר ג'אנק.
עכשיו, כשהחזרה לשגרה סוף סוף החלה, הגיע הזמן לקחת את העניינים לידיים ולחזור לתלם. איך עושים את זה? בקלות! אספנו עבורכם כמה מאכלים ומשקאות קיץ טעימים אך מופחתי קלוריות, שיעזרו לכם לעמוד במשימה ואפילו יעשו לכם טוב על הלשון.
סלט פנצנלה: מי צריך יותר מזה לארוחת ערב?
מה צריך?
3 מלפפונים גדולים
בצל סגול קטן
2 עגבניות גדולות
כוס צנוניות
2 פרוסות לחם קל, קרועות ביד
רבע כוס זיתי קלמטה מגולענים
חצי כוס גבינת פטה 5 אחוז חתוכה לקוביות
חופן עלי בזיליקום
לרוטב:
4-5 כפות שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
פלפל שחור גרוס
מלח
ההכנה:
1. חותכים גס את המלפפונים, הבצל והעגבניות ופורסים דק את הצנוניות. מערבבים בקערה.
2. מוסיפים את הלחם והזיתים ויוצקים את חומרי הרוטב. מערבבים היטב.
3. מוסיפים את קוביות הפטה ומקשטים בעלי בזיליקום.
שייק בננה: משקה הקיץ האולטימטיבי
כמה פשוט ככה טעים: השילוב בין יוגורט לפרי הוא דרך מצוינת לפתוח את הבוקר. הבננה תספק לכם סיבים, אשלגן ובעיקר הרבה מאוד אנרגיה לפעילות, והיוגורט יספק את החלבון הדרוש לשמירה על רקמת השרירים והעצמות. אם אתם רגילים להוסיף סוכר או דבש לשייק שלכם, ההצעה הזו תחסוך לכם הרבה קלוריות מיותרות.
מה צריך?
2 בננות קפואות
2 תמרים קפואים, ללא הגלעין
חצי כוס חלב או משקה שקדים
חצי כפית קינמון
כפית ממתיק טבעי סטיביה (עם אפס קלוריות)
ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד. מגישים בכוס מעוטרת בעלי נענע טריים.
צזיקי: קליל ונהדר
השילוב המושלם בין יוגורט למלפפונים. הצזיקי הוא אחד ממאכלי הקיץ הקלים ביותר להכנה, הטעימים ביותר וגם הדלים ביותר בקלוריות.
מה צריך?
2 מלפפונים קלופים
חופן שמיר קצוץ
5 עלי נענע, קצוצים
גביע יוגורט 3 אחוז
חצי שן שום, מרוסקת
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. שוטפים את המלפפונים ומגררים בפומפייה.
2. מוסיפים את הירוקים, היוגורט, השום, השמן, המלח והפלפל ומערבבים.
* מומלץ להגיש עם לחם מדגנים מלאים או על קרקר כוסמין.
סירות חצילים עם פטה: מנה מושלמת לאירוח בכלום עבודה
מנה שנראית מיליון דולר ולוקח בדיוק 5 דקות להכין אותה.
מה צריך?
2 חצילים גדולים
שמן זית
מלח גס
100 גרם גבינת פטה 5 אחוז
מעט עירית קצוצה, לקישוט
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את החצילים ומסדרים עם הצד החתוך למטה על תבנית עם מעט שמן זית ומלח גס.
2. אופים כחצי שעה עד שהחצילים מזהיבים ומתרככים.
3. מוציאים מהתנור, הופכים את החצילים ומפזרים את הפטה.
4. מחזירים לתנור ואופים כ-3 דקות נוספות.
5. מוציאים ומעטרים בעירית קצוצה.
גספצ'ו: מרק קר זה הדבר
חשבתם שמרקים אוכלים רק בחורף? נו באמת. הנה הגרסה שלנו למרק גספצ'ו צונן שיעבוד מצוין גם ב-30 מעלות פלוס.
מה צריך?
4-5 עגבניות בשלות, שטופות
פלפל אדום, מרוסק
2 מלפפונים, קלופים
2 שיני שום, קלופות
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ יין אדום
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
טוחנים הכל במעבד מזון, ומגישים קר.
קפה קר: טעים, מרענן ואפילו דיאטטי
אוהבים קפה? קבלו קפה קר דל קלוריות ומשגע שיהפוך את היום שלכם להרבה יותר קול.
מה צריך? (לקנקן)
4 כפיות קפה נמס
רבע כוס מים רותחים
כפית ממתיק טבעי סטיביה (עם אפס קלוריות)
3 כוסות חלב דל שומן קר
6-7 קוביות קרח
ההכנה:
1. מערבבים קפה עם מים רותחים.
2. מוסיפים ממתיק סטיביה וטורפים מעט את הכל.
3. מוסיפים את החלב ואת קוביות הקרח.
לימונענע: למה לקנות כשאפשר להכין בבית בקלות?
במקום לקנות משקאות ממותקים שמכילים הרבה מאוד קלוריות, נסו את ההצעה שלנו למשקה לימונענע משגע. גם במקרה הזה, הממתיק הטבעי טרוביה סטיביה יאפשר לכם להמתיק מבלי לשלם על כך בקלוריות.
מה צריך?
3 לימונים בינוניים, סחוטים למיץ
3 כוסות מים רותחים
כוס מים קרים
כפית ממתיק טבעי סטיביה (עם אפס קלוריות)
חופן עלי נענע טריים
ההכנה:
1. ממיסים את הסטיביה במים הרותחים ושופכים לקנקן.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ושומרים במקרר עד להגשה.
*לטעם דומיננטי יותר של נענע, ערבבו את כל הרכיבים בבלנדר לפני ההגשה.
*אפשר להגיש עם פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי.
עוגת גבינה דלת שומן: מושלמת לא רק לשומרי משקל
אם לא היינו מספרים לכם שמדובר במתכון לשומרי משקל, ספק ענק אם הייתם מנחשים. העוגה הזאת מוכיחה שאפשר ליהנות ממתוק וגם לשמור על הגזרה.
מה צריך?
לבסיס:
100 גרם שקדים טחונים
80 גרם חמאה
לתערובת הגבינות:
5 ביצים, מופרדות
גביע שמנת חמוצה
750 גרם גבינה לבנה 5%
כף תערובת סוכר על בסיס סטיביה
2 כפות קורנפלור
כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
כף סוכר
לקישוט:
פירות חתוכים (ענבים, אפרסקים, דובדבנים או מה שמתחשק)
ההכנה:
1. ממיסים את החמאה, מערבבים עם השקדים ומשטחים על תבנית.
2. מערבבים בקערה את שאר המרכיבים למעט החלבונים וכף הסוכר.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
4. מערבבים את הקצף לתוך תערובת הגבינות בתנועות קיפול עדינות. מעבירים את התערובת לתבנית.
5. אופים ב-175 מעלות כ-20 דקות, מנמיכים ל-160 מעלות ואופים עוד כרבע שעה.
6. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לרבע שעה נוספת.
7. מוציאים את העוגה ומקשטים בפירות. שומרים בקירור.