1 טוחנים בבלנדר ידני את העגבניות יחד עם שמן הזית, השום והבזיליקום. מוסיפים מעט מלח אם צריך.
2. אם מכינים את הפיצה על פיתה חוצים את הפיתה לרוחבה, כך שיתקבלו 2 עיגולי בצק שלמים זהים. בעזרת כף או מברשת מורחים את הפיתה בשמן זית. אם משתמשים במלאווח לא מורחים עליו שמן זית.
3. מורחים את הפיתה או המלאווח בתערובת העגבניות.
4. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת.
5. מוסיפים את הזיתים והתירס, אם רוצים.
6. מעבירים לתנור מחומם ל-200 מעלות ואופים עד שהגבינה נמסה והמלאווח מוכן.