להזמין משלוח של אוכל זה עסק מסובך: האוכל נפגם במהלך המשלוח, הזמן שהוא מעביר בדרך לא עושה לו טוב, ובכלל - נדיר מאוד למצוא מקום שמנהל מערך משלוחים ראוי, ומשקיע באוכל במשלוח כמו שהוא משקיע בלקוחות שמגיעים לשבת במסעדה. אם לוקחים בחשבון שכשאנשים מזמינים משלוח הם בדרך כלל רוצים את ההיפך ממסובך, אז אין ברירה - חייבים להכין רשימה של המלצות בטוחות למשלוחים לימים הקפואים הבאים עלינו לטובה: איטלקי, צרפתי, הודי, תאילנדי, יפני, סיני, ים תיכוני או מה שבא לכם. לגזור (וירטואלית) ולשמור.
>> רוצים לזכות בפיצה לשנה? השתתפו בסקר חוקי הפיצה הגדול
בריא ומקורי: שי שי
מאז שדיווחנו לכם על הפתיחה של שי שי, בית האוכל האסייתי ברחוב אבן גבירול בתל אביב, אנחנו רק הולכים ומתלהבים מהמקום יותר ויותר. אווירה קלילה ואוכל טעים, משביע וצבעוני (אם עוד לא טעמתם, מגישים כאן רול אורז גדול במילויים שונים ומעניינים, ובסגנון שאינו דווקא אסייתי מובהק). עכשיו אנחנו מתלהבים גם ממערכת המשלוחים החדשה של המקום, שמציעה את אחד המארזים המגניבים והאסתטיים ביותר שראינו. דמי המשלוח הם 10 שקלים (או יותר, בהתאם לאזור) והמינימום להזמנה - 70 שקלים.
בתפריט, נתחיל כמובן מהרולים (שנקראים שי שי): שי שי במילוי טרטר סלמון עם תפוחי עץ, מלפפון, סלק, שאלוט, חסה ושקדים עם רוטב צ'ימיצ'ורי אסייתי ורוטב שי שי מיוחד (42 שקלים) ושי שי רול במילוי דג קוד לבן בציפוי פאנקו עם מלפפון, צנוניות, גזר, בצל ירוק, עשבי תיבול, כרוב אדום, פקאן מסוכר ורוטב איולי וואסבי (42 שקלים). הרולים הגדולים הם העניין המרכזי בשי שי, אך ניתן להזמין גם אוכל בקערות, למשל אטריות זכוכית עם חסה ועשבי תיבול, אדממה, מלפפון, פטריות שיטאקה, מלון ובוטנים בתוספת פרוסות חזה עוף בציר אסייתי או טופו (46 שקלים או 42 לטופו).
שי שי. אבן גבירול 33, תל אביב. 03-5753737. לא כשר
צעיר ונגיש. אובן קובן | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבוראסייתי צעיר: אובן קובן
עם כל האהבה שלנו לאונאמי (ואנחנו בהחלט אוהבים את אונאמי), דווקא האחות הקטנה של המסעדה, אובן קובן, שפתחה לאחרונה סניף גם ברמת החייל בתל אביב, חביבה עלינו יותר בגזרת המשלוחים, בעיקר בגלל המחירים המתונים והמגוון הגדול של מנות קלילות ולא מחייבות. הקו של אובן קובן הוא מטבח יפני אקלקטי שכל אחד יכול למצוא בו משהו. המינימום להזמנה הוא 60 שקלים ודמי המשלוח נקבעים לפי האזור (כ-12 שקלים).
בתפריט: שלל סוגים של מרקים, סלטים, מנות נודלס ואורז וגם מבחר מצומצם של סושי (למתלבטים: האגדאשי טופו הנהדר של אונאמי נמצא גם כאן בתפריט). בין המנות: סלט סובה עם אטריות כוסמת ואדממה, צנונית, גזר ובזיליקום (29 שקלים), סלט אצות עם קייל, נבטים, בצל ירוק ומלפפון (32 שקלים), גיוזה במילוי עוף וירקות (32 שקלים), ראמן על בסיס ציר דגים, עם מיסו, שומשום, קרם שום, פילה חזיר, ביצה ופטריות שיטאקי (56 שקלים) וקוביות טופו מוקפצות עם בצל, תרד, שעועית ירוקה וצ'ילי יבש מתוק ברוטב יאקיניקו על אורז מאודה (42 שקלים).
אובן קובן. הארבעה 16, תל אביב. 03-6776808. הברזל 4, תל אביב. 03-6030903. לא כשר
יודעים בדיוק מה מקבלים, ומתי. דומינוסיודעים בדיוק מה מקבלים ומתי: דומינוס
ללא ספק מדובר במערכת משלוחים שהיא קונצנזוס - כשמזמינים דומינוס יודעים בדיוק מה מקבלים ויודעים שמקבלים את זה מהר. אף אחת מהאפשרויות האחרות ברשימה אפילו לא חושבת לקחת על עצמה את הגבלת הזמן החמורה שקבעה דומינוס: חצי שעה בלבד. עכשיו, אחרי שהרימו מערכת משלוחים נוחה במחשב ואפליקציית משלוחים חמודה במיוחד, מוסיפה דומינוס למערך המשלוחים גם את השירות הבא להקלה על המאנצ': דומינוס-באטן, כפתור שמתחבר למקרר וכל מה שצריך כדי להזמין פיצה הוא ללחוץ עליו. חזון אחרית הימים.
בתפריט: פיצות, כמובן, והרבה מהן. ניתן להרכיב פיצה אישית או משפחתית (מחיטה מלאה, טבעונית, או מבצק קלאסי), לבחור איזה בצק רוצים (דק, רגיל או בלי הקשה) ואילו תוספות (מבין אופציות כמו טונה, אנשובי, תירס, זיתים, עגבניות, פטריות, בצל, גבינת עזים, פפרוני, פסטרמה ועוד). מלבד אופציות ההרכבה העצמית מציעים בדומינוס גם המון פיצות להזמנה ישירה כמו פפרוני מוגזמת משפחתית עם מוצרלה, פפרוני, חזה בקר וקבאנוס (89.90 שקלים), פיצה ישראלית עם זיתים ירוקים, פטריות ובצל (82.90 שקלים), ו-ווג'י פיצה עם מוצרלה, פלפל ירוק, פטריות, בצל, זיתים ירוקים ותירס (82.90).
מקצוענים. קופי בר | צילום: עודד קרני, mako אוכלמסעדה בקופסה: קופי בר/ בראסרי
כל דבר שקבוצת R2M עושה, היא עושה במקצועיות חסרת פשרות, וזה תקף גם לשירות המשלוחים המצוין שלה. בעוד מיטב המסעדות נמנעות משירות משלוחים ובקושי מתפעלות מערך טייק אווי, המשלוח מהקופי בר או מהבראסרי הוא מהבודדים בעיר שמאפשר חוויה אמיתית של מסעדה רצינית, עד הבית או למשרד, בצהריים או בערב. רוב המנות בתפריטי המסעדות זמינות במשלוחים, והן מגיעות בהפרדה נוחה ששומרת עליהן באופן מיטבי. המינימום למשלוח מהקופי בר או מהבראסרי באזור תל אביב ורמת גן הוא 50 שקלים ודמי המשלוח נקבעים בהתאם למרחק (שימו לב שניתן לבקש בקופי בר גם תוספת של עוגות או מאפים מהבייקרי הסמוך. חגיגה של ממש).
בתפריט: לאור העובדה שלא מצאנו אף המבורגריה עם משלוח ראוי, ההמלצה שלנו היא ההמבורגר המושלם של הקופי בר או הבראסרי (68-58 שקלים בשתי המסעדות, תלוי בגודל ההמבורגר ובתוספת). מלבד ההמבורגרים תמצאו בתפריטים של הקופי בר והבראסרי מנות ביסטרו קלאסיות כמו פסטה פרימוורה עם אפונת גינה, גזר וזוקיני (42 שקלים), סלט קיסר (38 שקלים) או פילה סלמון בגריל עם שמן זית ולימון (72 שקלים) מהקופי בר, או עוף צלוי בגריל (69 שקלים), כריך מיטבולז עם כדורי בר, רוקט ורוטב עגבניות (42 שקלים) וסלט ניסואז עם טונה בשמן זית, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, בצל, פלפלים קלויים ואנשובי בוויניגרט (52 שקלים) מהבראסרי.
גם אותה יש במשלוח. עוגת שוקולד של הבראסרי | צילום: דניה ויינר, על השולחןצמחונים, טבעונים וחובבי הודו: אינדירה
המשלוחים של אינדירה הם לחלוטין מהאהובים עלינו בתל אביב ובכלל. ראשית, כי אנחנו משוגעים על אוכל הודי (מושלם לחורף עם התבלון הדומיננטי והמנות המהבילות), שנית כי המשלוחים של אינדירה תמיד משביעים וטעימים, ולנקודת המחץ: יש כאן שפע של אפשרויות צמחוניות וטבעוניות וזה הופך את אינדירה למתאימה לכולם. המשלוחים עובדים בכל יום בין השעות 23:00-11:30, מינימום להזמנה - 70 שקלים, דמי משלוח בהתאם לאזור (מינימום 10 שקלים). בשעות הצהריים יש עסקיות במשלוח, 60 שקלים עד השעה חמש.
בתפריט: מיני מטוגנים הודיים כמו פאקורה וסמוסה ירקות או בשר (31 שקלים), לחמי נאן וקולצ'ה (31-10 שקלים) וקלאסיקות הודיות כמו פלאק פניר (73 שקלים), פניר קורמה (73 שקלים), ביריאני עוף או בקר (71 שקלים), אלו גובי (52 שקלים), קארי ירקות (52 שקלים) ועוף טיקה מסאלה (83 שקלים). המנות העיקריות כאן אמנם אינן זולות, אך עצומות בגודלן.
אינדירה. שאול המלך 4, תל אביב. 03-6954437. לא כשר
מוטרפים על אוכל הודי. קינוח באינדירה | צילום: גיא הכט, יחסי ציבורהכי כיף במשרד: דליקטסן/יוחנן
והנה שוב חזרנו ל-R2M כי אי אפשר לדבר על משלוחים מבלי למנות את הדליקטסן, המעדנייה של הקבוצה שמאפשרת משלוחים ברמה גבוהה כמו זאת של הקופי בר והבראסרי, והפעם גם במחיר משתלם יותר למנות רציניות פחות ומושלמות לארוחת צהריים במשרד (שימו לב כי המשלוחים כאן מתבצעים בשעות הצהריים עד השעה 16:00 בלבד, במינימום של 50 שקלים להזמנה ועוד 10 שקלים דמי משלוח). ממש לא רחוק מהדליקטסן נמצאת גם מעדניית יוחנן, שמציעה אף היא משלוחים מעולים מהז'אנר של אוכל מעדנייה בריא ולא יקר במיוחד, נהדר לארוחת צהריים משביעה וכיפית (דמי המשלוח כאן הם 20 שקלים או 10 שקלים אם ההזמנה עולה על 200 שקלים. כדאי להתקבץ עם עמיתים מהמשרד ולהזמין יחד).
בתפריט: שתי המעדניות הנהדרות הללו מציעות תפריט ססגוני ועשיר. בדליקטסן תמצאו למשל לזניית בשר וגבינות (39 שקלים), ירקות ממולאים בשר ורוטב עגבניות (32 שקלים), סלמון בתנור עם שומר ויין לבן (49 שקלים), סלט קוב עם חזה עוף, בייקון, עגבניות, חסה, גבינת רוקפור, סלק או אבוקדו בויניגרט חרדל (38 שקלים) ולא מעט תוספות שונות וקטנות לצד המנות כמו לחמנייה, בייגל, אורז או סלט חסה במחיר משתלם. ביוחנן מציעים מנות משתנות כמו עוף בסלק וסלרי עם תוספת חמה וסלט (49 שקלים), פרגית קייג'ין על הגריל עם פפריקה חריפה ודבש, פלוס תוספת חמה וסלט (64 שקלים) וקציצות בקר בציפוי פצפוצי אורז עם רוטב חמוץ מתוק (53 שקלים).
משתלם וטעים. דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבורקלאסיקה מהקופסה: סינג לונג
לטעמנו, אם יש משהו שנועד להיות מוזמן במשלוח ולהיאכל בקופסה, הרי זה אוכל סיני. ואם במשלוח אוכל סיני עסקינן, אין כמו סינג לונג. למה? ראשית, כי אם הזמנתם מכאן בשנים האחרונות כנראה נתקלתם בטלפן החביב ביקום שהופך את ההזמנה לנהדרת. שנית, כי הם מגיעים תמיד במהירות וביעילות. ומה עם האוכל? טעים, משביע ולא יקר, והעקביות של מסעדה שמצליחה להתקיים כבר 15 שנה במציאות כמו שלנו רק מחזקת את ההרגשה שמדובר בדבר האמיתי. 10 שקלים למשלוח, חינם בהזמנה של מעל 80 שקלים.
בתפריט: לא משנה מה אתם אוהבים, אוכל צמחוני, טבעוני, מנות דגים, עוף, בשר או פירות ים, כנראה יש את זה בסינג לונג. תמצאו פה מרק טופו ואטריות (20 שקלים), מרק בקר סיני (27 שקלים), אטריות עם בשר לבן (53 שקלים), אגרול צמחוני (18 שקלים), עוף עם שעועית שחורה (63 שקלים), עוף באגוזי קשיו (66 שקלים), אווז ברוטב חריף (66 שקלים), קלמרי בצ'ילי יבש (88 שקלים) ושרימפס ברוטב צדפות ( 86 שקלים).
סינג לונג. דרך שלמה 134, תל אביב. 03-5375184. לא כשר
לא סתם הם כאן 15 שנים. סינג לונג | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכלהיוקרתית: צפרה
כבר שנים שהמשלוחים של צפרה הם בעינינו מהמוצלחים ביותר בתל אביב. האוכל האסייתי המתוחכם והמרהיב של השף אבי קונפורטי מצליח לעבור טרנספורמציה לקופסת משלוחים באופן מושלם וניכר כי הושקעה בעניין הרבה מחשבה. קחו בחשבון שצפרה היא בהחלט מסעדה לא זולה ומזל שלצד משלוחים של ארוחות ערב מציעים כאן גם ארוחות עסקיות בצהריים שנעות בין 100-60 שקלים לארוחה, תלוי בעיקרית הנבחרת, עד השעה חמש. דמי המשלוח בצפרה הם כ-10 שקלים (תלוי באזור) והמינימום להזמנה היא 180-100 שקלים.
בתפריט: לצד מבחר סלטים אסייתיים נהדרים מציע כאן קונפורטי גם סושי מושלם, פתיחים רבים ומושקעים ומנות עיקריות על בסיס אורז או נודלס. למשל: סאשימי הדרים עם ילוטייל, צ'ילי וכוסברה (78 שקלים), צפרה פוטומאקי - רול עם דגי שוק משתנים, אבוקדו, עירית, טוביקו ונייר דייקון (66 שקלים), הר גאו עם פטריות שחורות קצוצות וסויית פטריות מוקצפת (42 שקלים), פופקורן בלאק טייגר שרימפס (54 שקלים), ובנגלדש קארי עם דלעת, תפוחי אדמה, חומוס, טופו, עדשים וגרעיני דלעת בקארי הודי (79 שקלים).
פופקורן בלאק טייגר שרימפס. מגיע מצוין גם במשלוחבפיתה אבל בסטייל: המזנון
אין מבאס מלהגיע למזנון ולגלות ששוב אין איפה לשבת, וגם אם יש, הרעש וההמולה עשויה להטריף לכם את המוח. כמה נהדר ששירות המשלוחים של המזנון חוסך את כל זה, ומביא עד אליכם פיתה באריזה נהדרת שלא נהרסת במהלך המסע. את דעתנו המפורטת (והחיובית, כן?) על המשלוחים של המזנון הבענו כבר לפני יותר משנה וכעת נותר לנו רק לעמוד מאחוריה. דמי משלוח - 10 שקלים.
בתפריט: קלאסיקות של המזנון (כולל התיאורים הציוריים, אם דאגתם) כמו מינוט סטייק (44 שקלים), סיפוק עמוק לפנים - נתח מעטפת אנטריקוט עם ירקות שורש, מוצרלה, קרם פרש, חרדל דיז'ון, מלפפון חמוץ ובצל סגול (48 שקלים), פיתה עם רטטוי - חצילים, קישואים, עגבניות ובצל עם טחינה וביצה קשה (34 שקלים), פיתה עם מסבחה שעועית לימה וביצה (29 שקלים), פרח כרובית (32 שקלים) ותפוח אדמה דרוס (18 שקלים).
המזנון. קינג ג'ורג' 30, תל אביב. 03-5081118. לא כשר
פיתה כמו שפיתה צריכה להיות. המזנון | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכלהמנחמים: זופה
אפילו כשלא קפוא בחוץ, בימי החורף אין דבר מהנה יותר מלשבת בבית מתחת לשמיכה, לבהות בטלוויזיה ולקבל משלוח של מרק חם ולחמניות של זופה. השוס במשלוחים של זופה הוא הנוחות: מארזים מותאמים למרק שלא מטפטפים לכל עבר ושומרים אותו חם. כעת, משחברו לגוף אחד ניתן להזמין את הכריכים של סנדוויץ' יחד עם מרקים מזופה באותה ההזמנה כך שכולם מרוויחים. דמי המשלוח נעים בין 10-15 שקלים בהתאם לאזור ויש מינימום הזמנה של 50 שקלים.
בתפריט: מספר סוגי מרקים שמשתנה מדי יום (לעתים כמה פעמים ביום) ומתעדכן באתר האינטרנט בהתאם לזמינות. למשל: מרק גולאש עשיר, מרק עוף עם אטריות, מרק קרם סרטנים עם דלעת, מרק עדשים, מרק תפוח אדמה, כרובית וקארי, מרק גזר, לפת וקימל, מרק קובה סלק וארטישוק ירושלמי, מרק קטניות מרוקאי ומרק זעפרן, דגים, תפוחי אדמה ושומר (22-50 שקלים למרק, תלוי בגודל ובסוג). בין הכריכים: סנדוויץ' עם בשר טלה טחון בלחמניית ג'בטה מקמח מלא עם חצילים קלויים, עגבניות, בצל צלוי וטחינה מוקצפת (46 שקלים) וכריך טבעוני עם טפנד זיתים, ממרח חצילים, טחינה, ירקות צלויים, עלים ירוקים ופיצוחים בלחם שאור (36 שקלים).
זופה אוכל עירוני. אחד העם 19 תל אביב; אבן גבירול 138 תל אביב, 03-6020291. לא כשר
הכי מנחם במשלוח. מרק מזופה | צילום: בועז לביא, יחסי ציבורפו סושי
יש הרבה מאוד סושיות בתל אביב שמציעות משלוחים, ואף כאלה טובים (אונאמי ומון למשל), אבל לטעמנו המשלוח של פו סושי ראוי להמלצה במיוחד. המקום חזר לפעילות, אחרי חופשת שיפוץ, ועכשיו אנחנו יכולים להעלים את כל הגעגוע שלנו עם מנות מהתפריט החדש. המשלוחים כאן מוצעים מדי יום בשעות 23:00-12:00 במינימום הזמנה של 50 שקלים (דמי משלוח - 9 שקלים). לצד הסושי ניתן להצטייד גם במרקים, סלטים אסיאתיים ומנות ווק.
בתפריט: התפריט של פו סושי הוא כמעט אינסופי ובדרך כלל זאת נקודה שמרתיעה אותנו, אבל לא כאן. המרקים, הסושי, הסלטים וכל היתר - כולם מוצלחים: עוף בקשיו עם בצל ,פלפל אדום וירוק, פטריות, נבטים, ברוקולי וכרובית עם אורז מאודה (56 שקלים), מרק פו ויאטנמי עם חזה עוף, אטריות אורז, בצל סגול וירוק וכוסברה (49 שקלים) ובאן עם בס בקרמל וצ'ילי (36 שקלים). העניין המרכזי הוא כמובן הסושי, עם רולים כמו קאני רול עם סרטן רך שריון בטמפורה, ספייסי מיונז, אבוקדו ומלפפון בציפוי שבבי טמפורה (52 שקלים), קליפורניה רול עם דג סורימי, אבוקדו ומלפפון בציפוי טוביקו (42 שקלים) ותאי רול עם שרימפס טמפורה, ספייסי טונה ואבוקדו עטופים בסלמון צרוב (54 שקלים).
פו סושי. ירמיהו 32, תל אביב. 03-6051000 (שלוחה 2). לא כשר
צילום שלנו, אבל משלוח נהדר. פו סושי | צילום: ריטה גולדשטייןמשלוח איטלקי שלם: דה פפה
מערכת היחסים של דה פפה עם משלוחים הייתה סבוכה במיוחד. הם התחילו עם, הפסיקו לתקופה וכעת חזרו בכוחות מחודשים עם הפיצות המפונפנות והמושלמות, הלזניה (בשרית או צמחונית) והקלצונה שאתם חייבים לעצמכם. המשלוחים מגיעים לכל אזור תל אביב, בין השעות 12:00-23:00 בימים שני-שבת (כרגע בימי ראשון המסעדה סגורה). מינימום הזמנה של 60 שקלים, דמי משלוח - 12 שקלים והתחייבות להגיע תוך שעה גג.
בתפריט: לזניה בולונז (66 שקלים), סלט קפרזה עם מוצרלה טרייה, עגבניות שרי ובזיליקום על עלי ארוגולה (38 שקלים), פיצה מרגריטה עם פטריות (49 שקלים), פיצה מרגריטה עם סלמי, זיתי קלמטה, ארטישוק ופטריות (64 שקלים), קלצונה במילוי ריקוטה, ארטישוק, פטריות, מוצרלה ופרמזן, מצופה ברוטב עגבניות (69 שקלים) ופיצה לבנה עם מוצרלה, פרמזן, וגורגונזולה (68 שקלים). בשעות הצהריים (עד השעה ארבע) מציעים כאן גם מגוון פסטות שסוגרות את הפינה.
דה פפה. דיזנגוף 334, תל אביב. 03-5539980. לא כשר
ועוד הערה לסיום: חובבי ז'אנר ההמבורגרים במשלוח - עמכם הסליחה. המערכת כשלה למצוא רשת או המבורגריה שעושה משלוחים מעולים בכלל הקריטריונים. נכון, היו משלוחי המבורגר שחלקינו ראו כטובים במיוחד (שלום לכם, וולפנייט, מוזס ואגאדיר), אך הוויכוחים וחוסר היכולת להגיע להסכמה בנושא הביאו לכך שאף אחד מהם לא נכנס לרשימה. יש לכם רעיון משלכם למשלוחים מעולים שפספסנו? שתפו אותנו בתגובות.