את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.
מסאחן היא אחת ממנות הדגל של המטבח הפלסטיני. היא טעימה להחריד, ויש בה כל מה שמנה נהדרת צריכה להכיל: שומניות, חמיצות נעימה ותחושת נחמה בלתי מעורערת. עם זאת, מדובר במנה שעדיין לא מכירים מספיק במטבח הישראלי, וחבל, זאת ארוחה קלה במיוחד להכנה וטעימה כל כך, שכל אחד צריך לנסות אותה בבית.
את הפרק של פה גדול השבוע אנחנו מקדישים למסאחן, שאותו אנחנו לומדים להכין מהאחת והיחידה נוף עתמאנה איסמאיל, שמכינה את המנה הזאת עוד מילדות וזוכרת אותה כארוחה משפחתית מפנקת שנושאת בחובה אינספור טעמים.
את כל הטיפים וההסברים של נוף להכנת מסאחן מושלם תוכלו לראות כאן אצלנו או להאזין להם באפל או בספוטיפיי, כמו גם להמלצות שלנו על מנות מסאחן טעימות במיוחד שאפשר לזלול בארץ למי שלא בקטע של לבשל. ובינתיים, קבלו כמה טיפים שיעשו לכם תיאבון, לאחת המנות הכי טעימות שתנסו.
- נוף מסבירה כי לב המסאחן הוא שמן זית טוב. מדובר במנה שחוגגת את שמן הזית ולכן משתמשים בה בהמון שמן זית (לפחות חצי ליטר), וכזה שאתם אוהבים את טעמו במיוחד.
- המסאחן החלה כמנת בצל על פיתה ורק בשלב מאוחר יותר התווספו תוספות יוקרתיות יותר כמו עוף, לכן יש צורך לשמור על תהילתו של הבצל במתכון ולהשתמש בשפע בצל. היחס הנכון בין בצל לעוף הוא 2 בצלים על כרע עוף.
- מסאחן היא מנה שדורשת סבלנות וזמן: יש צורך לבשל אותה לפחות שעה וחצי על להבה נמוכה, רצוי יותר.
- את מנת המסאחן יש לבשל כשהעוף עם עצמותיו, הן מעניקות המון טעם למנה. אינדיקציה טובה לדעת מתי מנה מוכנה היא כשהעוף מתפרק מהעצם בקלות ללא מאמץ.
- נוף אוהבת להגיש את המסאחן שלה על פיתות דקיקות ולא על פיתות עבות יותר וספוגות שמן או לאפות, לשמירה על קלילות.