את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.
אחד המתכונים הפופולריים והמחופשים ביותר, ב-mako ובכלל, הוא המתכון לפנקייק - בעברית חמיטה. מדובר בארוחת הבוקר היחידה שמצד אחד גורמת לנו להרגיש שהשקענו, ומצד שני לא מחייבת אותנו לקפוץ מעל הפופיק בהכנות. כולם אוהבים פנקייקס, הם פשוטים להכנה ומהווים פינוק ביתי קטן ונהדר, ועל כן בחרנו להקדיש להם את הפרק השבועי של הווידיאוקסט "פה גדול". בשיחה אנחנו מארחים את שף ברק אהרוני, שהגיש במסעדת אלנה במלון נורמן בתל אביב כמה מארוחות הבוקר הכי מדוברות בארץ, ועוסקים במשימה של פיצוח סוד הפנקייקים הטובים ביותר שאפשר להוציא מהמטבח הביתי.
מלבד הטיפים של ברק להכנת פנקייק בבית נשוחח גם על הטרנד של הפנקייקים היפניים האווריריים - האם ההשקעה שווה את זה? - ונגלה שהפנקייק מלווה את המין האנושי משלב הרבה יותר מוקדם ממה שחשבנו.
לכל הטיפים אתם מוזמנים להאזין לפרק המלא. בינתיים קבלו כמה נקודות חשובות:
* מומלץ לשלב בבלילת הפנקייק גם סודה לשתייה וגם אבקת אפייה. החיבור בין השתיים תורם משמעותית לאווריריות.
* אחרי שמערבבים את הבלילה כדאי לתת לה לשבת בטמפרטורת החדר 20-30 דקות. במהלך הזמן הזה החומרים הפעילים בבלילה יתחילו לעבוד.
* לעולם אל תהפכו פנקייק לפני שמופיעות עליו בועות. אין מזה דרך חזרה.
* יש גושים בבלילה? הכל בסדר, הם לא יורגשו בתוצאה הסופית.
זה המתכון הקבוע שלנו לפנקייק. בתיאבון!