את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.
המטבח התאילנדי עשה עלייה מוצלחת במיוחד לישראל בשנים האחרונות, אבל עדיין יש לא מעט מנות תאילנדיות נהדרות שטרם נכנסו למיינסטרים. אחת מהן היא הקארי מסאמן - קארי מטריף ועתיר טעמים שמשלב תבלינים חמים ועזים עם אלמנטים רעננים מהמטבח התאילנדי.
כדי ללמוד איך להכין את הקארי מסאמן הכי טוב שאפשר בבית הזמנו השבוע לפודקאסט "פה גדול" את המומחים הבלתי מעורערים לאוכל תאילנדי - נדב ודניאל מ"MKR המטבח המנצח". השניים הפכו את מנת הקארי מסאמן לאחת ממנות הדגל שלהם ופתחו לאחרונה פופ אפ מסעדה תאילנדית במלון דן קיסריה לשפת הבריכה.
בין סרביס לסרביס הם מצאו זמן לחלוק איתנו את הסודות לקארי מסאמן ביתי נהדר ולענות על שאלות חשובות כמו האם אפשר לקצר דרך ולהשתמש במחית קנויה, וגם איפה מוצאים את מנות הקארי מסאמן הטובות בישראל.
את כל המידע תמצאו בפרק עצמו, בינתיים קבלו כמה טיפים לגירוי התיאבון:
- קארי מסאמן טוב הוא תמהיל מאוזן ונכון של תבלינים. אז הכנת המנה אומנם דורשת שימוש בהמון מהם, אבל לא כדאי לוותר על אף אחד (מה גם שברוב המקרים מדובר בתבלינים שהיום אפשר להשיג בכל סופרמרקט).
- אחד הרכיבים המהותיים בקארי מסאמן טוב הוא הגלנגל, שמעניק למנה טעמים פירותיים חמצמצים ומעניינים. אפשר להשיג גלנגל, בגרסה קפואה או ארוז בוואקום, במכולת בתחנה המרכזית בתל אביב ובמעדניות עם אגף תאילנדי רחב, ואפשר (אבל לא מומלץ) להחליף אותו בג'ינג'ר.
- חלק מהתבלינים בקארי מסאמן, כמו זרעי כוסברה וקינמון, כדאי לקלות לפני הטחינה לקבלת ארומות מעושנות ונעימות יותר.
- אחד החלקים הקריטיים בקארי הוא השימוש במכתש ועלי. במקרה הזה כמה שיותר כבד יותר טוב - מכתש ועלי כבדים וטובים ייתנו מרקם משחתי טוב ונכון יותר למחית הקארי שמכינים בבית.
- באופן כללי למנות קארי - אפשר להשתמש במחיות קארי קנויות, אבל גם אותן כדאי לערבב עם תבלינים טריים כמו למון גראס, ג'ינג'ר או בזיליקום תאילנדי, כדי להוסיף אקסטרה רבדים של טעמים ומרקמים על המחית הקנויה.