1 מכינים את הבצק: לשים היטב את כל החומרים. אם הבצק דביק מדי ולא נוח לעבודה, מוסיפים מעט קמח מצה.
2 מכינים את המלית: מבשלים את הבשר עם התבלינים וכוס מים בסיר עד לאידוי כמעט מלא של המים (לשים לב שלא התייבש).
3 מטגנים בצלים במחבת עם שמן עד הזהבה. מוסיפים את הבצל לבשר ומערבבים היטב. מצננים.
4 מגלגלים, ממלאים ומטגנים: מכינים כוס מים עם כפית שמן להרטבה ושימון של הידיים. חוצים את הבצק ומגלגלים כל חלק לנקניק בקוטר 5-4 ס”מ. פורסים כל נקניק לפיסות באורך 6 ס”מ ומגלגלים כל פיסה לכדור. טובלים אצבע במים ויוצרים חור בכדור הבצק. מסובבים סביב האצבע, תוך כדי לחיצה פנימה ולכיוון הדפנות, עד שהבצק עוטף את האצבע והדפנות דקות ככל האפשר. ממלאים את כדורי הבצק בתערובת בעזרת כפית וסוגרים לצורת טורפדו.
5 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק (קובות קפואות מטגנים כ-15 דקות).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח