1 מנקים את הכרישה מהשורש ומהחלק העליון ושוטפים היטב. חוצים את הכרשה לרוחב ל-2 מקלות וחורצים כל מקל בסכין לאורכה עד האמצע. מבשלים במים רותחים כ-5 דקות. מסננים ומקררים.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 משמנים בכף שמן זית תבנית מרובעת (20X30 ס"מ). מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת, מטפטפים מעליהן 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח.
4 מפזרים מעל תפוחי האדמה פלפל ירוק חריף. מסדרים מעל הפלפל את עלי המנגולד הקצוצים, מתבלים במעט מלח ומהדקים מעט.
5 מניחים מעל העלים שכבה של קישואים, מתבלים במעט מלח ומעליהם מניחים שכבה של כרובית (או חציל). מתבלים במעט מלח ומטפטפים 2 כפות שמן זית.
6 מסדרים מעל הכרובית (או החציל) את פרוסות העגבניות בשכבה אחת.
מאפה ירקות של אורנה ואלה - שכבות של ירקות אפויים | צילום:
אורנה אגמון, mako אוכל
7 מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר את העגבניות הקלופות, עגבניות השרי,השום, המלח והצ׳ילי עם 4 כפות שמן זית ויוצקים מעל הירקות.
8 מפרקים ומפרידים בידיים משומנות את עלי הכרישה ומסדרים אותם פרוסים בשכבה אחידה על הירקות. לוחצים מעט את הכרישה ומהדקים אותה בצדדים כך שתעטוף את הירקות.
9 עוטפים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומהדקים היטב מסביב.
10 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה.
11 מסירים את הכיסוי וממשיכים באפייה כ-40 דקות עד להשחמה.
מאפה ירקות של אורנה ואלה אחרי אפייה | צילום:
אורנה אגמון, mako אוכל